SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Sorum SEYKM. Halka arz olduğu tarihten bugüne epey zaman geçti. Şirket her bilançoda kârını arttırarak devam ediyor. Bakıldığında sağlam bir yapısı var. Lakin halka arz fiyatı gecen zamana ve borsa endeksinin geldiği seviyeye bakıldığında hiçte olması gereken fiyatta değil kanaatindeyim. Bir yatırımcı olarak can sıkıyor. Şirket hakkındaki yorumlarınızı merakla bekliyorum. Kolay gelsin. Gönderen : Şahin18.12.2019, 20:34

Seyitler Kimya’nın mali yapısı yakından incelendiğinde dalgalı bir seyrin öne çıktığı görülecektir. Firma bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürüyor. 2014 yılından bu yana gözlenen söz konusu rutinin bu yıl da devam edeceği anlaşılıyor. Zira son olarak geçtiğimiz 2018 faaliyet döneminde kârı artarken bu yılın ilk altı aylık döneminde kârlılıkta düşüş yaşandı. Aynı performansın yılın kalan ikinci yarısında da sergilenmesi halinde şirketin bir önceki yıla göre kârını düşürmesi şaşırtıcı olmayacaktır. 2018’in altı aylık dönemine göre kârda yaşanan zayıflama ise hissenin fiyatına olumsuz yönde yansımadı. Hisse, son olarak kapanışını 6,35 TL’den gerçekleştirirken yıl içindeki en yüksek seviyesinde bulunuyor. Ancak bu rakam Şubat 2018’de düzeltilmiş verilerle test edilen 8 TL’nin hayli gerisinde. Teknik olarak hissenin yöneliminin yukarı yönlü olması ise çıkışın bir süre daha devam etme ihtimalini gündeme getiriyor. Fakat yükselişin devam edebilmesi için verilerin hisseyi desteklemesi gerekiyor. Fiyat kazanç oranı ise son kapanışa göre 40,28 seviyesinde ve bu oran sektör ortalamasının hayli üzerinde bulunuyor. Bu durumun çıkışı frenleyecek önemli bir etken olduğu göz ardı edilmemeli. Bu nedenle şirketin kârını istikrarlı şekilde büyüttüğünü görebilmek önemli.

SEYITLER KIMYA SEYKM

Alış0,00

Satış7,28

Gün İçi En Düşük7,00

Gün İçi En Yüksek7,42

PD/DD2,63

FK11,58

Fiyat7,28

Değişim4,30%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI