E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, haftalık düşüşe doğru ilerliyor---

Altın, haftalık düşüşe doğru ilerliyor

Altın, haftalık düşüşe doğru ilerliyor
26 Nisan 2024 - 08:53 borsagundem.com

Ancak, Orta Doğu krizinde büyük bir tırmanışın önlenmesinin ardından fiyatlar haftalık bazda %2,3 düşerek aralık başından bu yana en büyük haftalık düşüşünü yaşadı.

Altın, cuma günü önemli bir ABD enflasyon verisi öncesinde çok az değişti, ancak fiyatlar Orta Doğu krizinde büyük bir tırmanma endişelerinin azalmasıyla altı hafta içindeki ilk haftalık düşüşünü gerçekleştirme yolunda ilerliyor.

Spot altın TSİ 07:09 GMT %0,1 artışla 2.334,57 dolar/ons'a yükseldi. ABD vadeli altın kontratları %0,2 artışla 2.346,70 dolar/ons'a yükseldi.

Ancak, Orta Doğu krizinde büyük bir tırmanışın önlenmesinin ardından fiyatlar haftalık bazda %2,3 düşerek aralık başından bu yana en büyük haftalık düşüşünü yaşadı. Fiyatlar 12 Nisan'da ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.431,29 dolar seviyesinden yaklaşık 100 dolar geriledi.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, dün açıklanan ABD ekonomik verilerinin, büyümede önemli bir zayıflama ile bazı ikilemlee yol açarken, enflasyonist baskılar yavaş yavaş azaldığını belirterek, faiz indirimlerine ilişkin beklentilere duyarlı kalmaya devam eden fiyatların şu anda biraz istikrarlı olduğunu ifade etti.

Altının kilogram fiyatı 2.5 milyon lira seviyesinde

 

Altındaki düşüş alım fırsatı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)