SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYÜZDE 44 BEDELSİZ VERECEK-
SORU : Seyitler Kimya çok geriledi. 22’lerden 7 TL’ye geldi. Bir türlü eski seviyesine çıkamıyor. SPK neden hesap sormuyor? Yatırımcı çok mağdur… Gönderen : Şafak17.08.2022, 20:01

Hisse senedi pazarında alıcı ve satıcının piyasa koşullarında işlem yapması doğal olandır. SPK da bu işleyişin dışarıdan suni bir müdahale olup olmadığını düzenli olarak denetler. Zaman zaman yapay işlem ve fiyat oluşumları gündeme geldiğinde de hem piyasa mekanizmaları devreye girer hem de SPK gerekli müdahalelerde bulunur. Fakat söz konusu müdahaleler yapay bir fiyat oluşumu halinde gündeme gelir. Herhangi bir suistimal olduğu halde SPK’nın bunu fark etmemesi halinde yatırımcılar her zaman Kurul’a bildirerek şüphelenilen işlemlerle ilgili inceleme yapılmasını temin etmeleri mümkün. Bu yapay hareketlerin dışında SPK’nın hissede meydana gelen günlük fiyat düşüşlerine ya da çıkışlarına müdahale etmesi beklenmemeli. Sonuçta Kurulun bir hissenin fiyatının yükselmesi ya da düşmemesini temin etmek gibi bir görevi bulunmamaktadır. Tüm bunlardan ayrı olarak Seyitler Kimya’nın fiyat seyri takip edildiğinde son iki yılda oldukça ciddi iniş ve çıkışlar sergilediğini gözlemekteyiz. Kasım 2020’de düzeltilmiş verilerle 4,48 TL’de bulunan hisse, Şubat 2021’de 23,98 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa tekrar bir atağı olsa da geriledi. Hisse şimdilerde 7,65 TL seviyelerinde bulunuyor. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse açıkladığı 2022 altı aylık mali tablosuna göre kârını yüzde 217,87 oranında artırdığını gözlemekteyiz. Bu süreçte şirketin esas faaliyet kârını artırması önemsemek gerekiyor. Aynı ivmenin devamı ise yıl sonunda da kârın artacağına dair önemli bir işaret olarak görülmeli. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme gerçekleştirilmesi düşünülen bedelsiz sermaye artırım oranındaki değişiklikle ilgili. Firma, 41 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini yüzde 43,90 oranında artırarak 59 milyon TL’ye yükseltecek. SPK’ya yapılan başvurunun onayının ardından sermaye artırım işlemi gerçekleşecek.

SEYITLER KIMYA SEYKM

Alış0,00

Satış6,97

Gün İçi En Düşük6,81

Gün İçi En Yüksek7,39

PD/DD2,52

FK11,09

Fiyat6,97

Değişim2,65%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI