SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSERMAYESİNİ YÜZDE 100 BEDELSİZ ARTIRACAK-
SORU : Şeker Finansal Kiralama’nın uzun vadedeki beklentisini öğrenebilir miyim? Gönderen : Zeki Yücel 18.10.2023, 18:21

Uzun vadede fiyatta belirleyici unsur şirketin mali yapısıdır. Eğer gelir ve kârda büyüme söz konusuysa bunun yansımasını hissenin fiyatında da gözlemek mümkün olacaktır. Kısa zaman aralıklarında mali yapının etkisi her zaman hissedilmeme olasılığı söz konusu olsa da uzun vadede etkisi kaçınılmazdır. Kuşkusuz yatırımcılar şirketin gelir ve kârlılığı kadar farklı faktörleri de göz önünde bulundurabilir. Temettü ödemesi ya da belli endekslerde olması gibi ilave kıstaslar yatırımcının tercihine göre değişkenlik gösterebilir. Aynı şekilde firmanın ileriye dönük beklentileri de göz önünde bulundurulması gereken faktörler arasında yer alabilmektedir. Şeker Finansal Kiralama, son açıkladığı 2023 altı aylık mali verilerinde dönem sonu kârını yüzde 73,2 oranında artırarak 73,2 milyon TL’ye çıkardı. Önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da kârını artırması mümkün olacaktır. Şirket geride kalan iki yılda kârlılığındaki artış ivmesini yükseltmişti. Veriler bu yıl sonunda da artışın süreceğini gösteriyor. Firmayla ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise alınan bedelsiz sermaye artırımıyla alakalı. Geçtiğimiz eylül ayında şirketin Yönetim Kurulu yüzde 100 bedelsiz sermaye artırım kararı alması sonrasında onay için SPK’ya başvuruda bulundu. SPK’nın onayının ardından sermaye artırımıyla ilgili gerekli işlemlerin tamamlanması mümkün olabilecek.

SEKER FIN. KIR. SEKFK

Alış0,00

Satış21,18

Gün İçi En Düşük19,30

Gün İçi En Yüksek21,18

PD/DD2,06

FK5,53

Fiyat21,18

Değişim9,91%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI