E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'de sondaj kule sayısı düşüşünü sürdürdü---

ABD'de sondaj kule sayısı düşüşünü sürdürdü

ABD'de sondaj kule sayısı düşüşünü sürdürdü
04 Mayıs 2024 - 07:25 borsagundem.com

ABD'de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı üst üste ikinci haftasında da geriledi.

Baker Hughes tarafından Foreks Haber ile mail yoluyla paylaşılan rapora göre, 3 Mayıs ile sona eren bir haftalık dönemde ülkede petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı 8 adet düşüşle 605 oldu.

Sondaj kuleleri geçen yılın aynı dönemine göre 143 adet daha aşağıda bulunuyor.

Petrol sondaj kule sayısı 7 adet düşüşle 499, doğal gaz sondaj kule sayısı 3 adet düşüşle 102 olurken, iki ürün için ortak çalışma yapan sondaj kuleleri 2 adet artışla 2 seviyesine yükseldi.

Petrol üretimi için geleceğe yönelik öngörüleri belirleyen sondaj kulelerinin 587'si karada, 18'si açık sularda yer aldı. Önceki haftaya göre sondaj kule sayısı 9 adet düşerken, açık sularda 1 adet arttı.

Kanada ve Meksika Körfezi

Aynı hafta Kanada'da sondaj kule sayısı 2 adet artarak 120 seviyesine çıktı. Ülkede petrol kule sayısı 4 adet artışla 60, doğal gaz kule sayısı 2 adet düşüşle 60 olarak belirlendi.

Meksika'da sondaj kule sayısı 2 adet artışla 17 adet seviyesine çıkarken, Kuzey Amerika'nın tamamında 6 adet düşüşle 725 oldu.

Petrol haftayı kayıpla tamamlıyor

 

Petrol fiyatları arz endişesiyle yeniden tırmanışta

 

ABD'nin ticari ham petrol stoklarında artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)