SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası16 YILDA BİR KEZ TEMETTÜ VERDİ-
SORU : Şeker Finans’ın bedelsiz verme potansiyeli nedir? Ya da temettü verebilir mi? Bilgi için şimdiden teşekkürler. Gönderen : Gürsel Başar28.09.2020, 14:18

Şeker Finansal Kiralama, borsaya açıldığı 2004 yılından bu yana bedelsiz sermaye artırımında bulunmadı. Ancak aynı süre zarfında dört defa bedelli sermaye artırımı gitti. Son gerçekleşen bedelli sermaye artırım ise 2018 yılında oldu. Öte yandan borsada işlem gördüğü tarihten bu yana sadece bir kez kâr payı dağıttı. 2017 yılında gerçekleşen temettü ödemesi dışında bir kâr payı ödemesi söz konusu değil. Kuşkusuz bunda şirketin güçlü bir kârlılığa sahip olmamasının etkisi bulunuyor. 50 milyon TL sermayeye sahip şirket, geçtiğimiz yıl zarar ederken önceki yıllarda da düşük kârlılıklar gerçekleştirebildi. Son açıkladığı 2020 altı aylık bilançosunda ise kârda bir kıpırdanma gözlenmesi önemli. Ancak son bilançosuna göre geçmiş yıl zararının 15 milyon TL olması temettü ya da bedelsiz verebilmesi için öncelikle bu zararın kapanmasını zorunlu kılıyor. Bu anlamıyla şirketin kâr rakamını artırabilmesi hissenin fiyatını destekleyecek önemli bir unsur olacaktır. Mevcut durumdaysa çıkış için yeterli enerjiye sahip değil. Yıl başından bu yana çıkıştan ziyade düşüş eğilimi ağırlığını hissettirdi. Ara ara gün içi yukarı ataklarının devamı gelemedi. İşlem hacminin darlığı gün içi artan yoğunlukla birlikte yukarı çıkışlara yol açsa da istikrarlı çıkış için daha fazlasına ihtiyaç var. Hisseye yönelik talebin güçlenmemesi fiyatın yükselememesine sebep oluyor.

SEKER FIN. KIR. SEKFK

Alış0,00

Satış16,84

Gün İçi En Düşük16,61

Gün İçi En Yüksek17,48

PD/DD1,64

FK4,40

Fiyat16,84

Değişim1,08%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI