SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıPERFORMANSI ORTALAMALARIN ÜZERİNDE-
SORU : Kervan Gıda neden diğer gıda hisseleri gibi yükseliş yapamıyor? Döviz sıkıntısı da yok diyorlar. Yoksa pahalı mı? Gönderen : Serdal Demir20.12.2021, 18:31

Borsada işlem gören hisselerin içinde bulundukları sektörle kıyaslanarak performansının değerlendirilmesi yatırımcıya belli bir bakış sunabilmektedir. Sektörün genel performansı ilgili sektörde yer alan hisselerin ortalamasıyla belirlenir. Bu itibarla ortalamaların altında hareket edenler olabileceği kadar üstünde bulunanlar da olabilir. Bu itibarla yatırımcıların takip ettikleri hissenin performansını sektör endeksi ile kıyaslaması takip edilen şirkete yatırım yapılıp yapılması hakkında fikir verebilecektir. Kervan Gıda, Aralık 2020’de halka arz edilen bir firma. Hissenin ilk işlemi 4 Aralık 2020 günü gerçekleşirken açılış fiyatı da düzeltilmiş verilerle 7,66 TL oldu. Son iki gün hisse senedi piyasasında genel bir satış eğilimi ağırlık buldu. Kervan Gıda da 20 Aralık 2021 tarihli son işlem günü kapanışını 13 TL’den gerçekleştirdi. Son iki gündeki geri çekilmeye rağmen ilk işlem fiyatına göre yüzde 69,71 prim yaptığını söylemek yanlış olmayacaktır. Aynı süre içinde BIST Gıda Endeksi’nin artış oranı yüzde 81,01’e denk geliyor. Bu itibarla Kervan Gıda’nın borsaya geldikten sonraki performansının sektör ortalamasının 11,3 puan kadar gerisinde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Diğer taraftan hisseye yönelik geçen süre zarfında geri alım programının devreye alınmasıyla birlikte hissenin desteklendiği görülüyor. Geçtiğimiz temmuz ayından bu yana hissede zaman zaman geri alımlar gündeme gelmekte. Şirket geri alım programı için toplamda 50 milyon TL bütçe ayırdığını belirtmişti.

KERVAN GIDA KRVGD

Alış0,00

Satış29,00

Gün İçi En Düşük28,34

Gün İçi En Yüksek31,90

PD/DD3,40

FK17,26

Fiyat29,00

Değişim-7,88%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI