SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSATICILAR DAHA ETKİN-
SORU : Kervan Gıda yıl sonuna kadar nasıl hareket eder? Hisse neden çıkmıyor? Gönderen : Mehmet Bayrakçı19.10.2023, 19:32

Borsada farklı yaklaşım tarzlarıyla kazanç elde etme imkanı vardır. Bu anlamıyla kazancın tek bir yolu olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Bu itibarla kısa süreli ya da günlük al sat işlemlerle getiri elde edilmesi olasılıklar arsında yer alır. Ancak bu yaklaşım tarzı ile bireysel yatırımcının kazanç elde etme ihtimali hayli zayıftır. Bununa ana nedeni profesyonel yatırımcıların sahip olduğu imkan ve olanaklara bireysel yatırımcının sahip olamamasıdır. Neticesinde de kısa zaman aralıklarında kurumsal ya da profesyonel yatırımcıların kazanç elde etme olanakları daha yüksek olmakla birlikte bireysel yatırımcılar için aynı tespiti yapma koşulu bulunmuyor. Bu nedenledir ki bireysel yatırımcının uzun vadede büyüyen firmalara yatırım yapması hem riski düşürecek hem de gereksiz bir stresin altına girme olasılığı ortadan kalkacak. Tüm bunlardan ayrı olarak Kervan Gıda’nın geçtiğimiz 2022 faaliyet döneminde kârını artırmakla birlikte açıkladığı 2023 altı aylık dönemde kârını düşürdüğünü not etmek gerekir. Şirket yılın ilk yarısında hasılattaki artışa rağmen yüksek finansman gideri ve dönem vergi gideri sonrası kârını düşürdü. Hissenin fiyatı ise son bir yıldır oldukça dalgalı bir seyir izliyor. Eylül 2022’de gözlenen hızlı çıkış Aralık 2022’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 29,83 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışlarla gerileyen hisse mayıs ayındaki ikinci atakta ise en yüksek 28,44 TL’yi gördü. Önceki zirvesini test edemeden gelen satışlarla birlikte geriledi. Hissede şimdilerde satıcıların daha etkili olduğu bir piyasa söz konusu.

KERVAN GIDA KRVGD

Alış0,00

Satış29,00

Gün İçi En Düşük28,34

Gün İçi En Yüksek31,90

PD/DD3,40

FK17,26

Fiyat29,00

Değişim-7,88%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI