SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Silverline mali gücü nedir? Hisse neden yükselmiyor. Öneriniz nedir? Gönderen : Selahattin Ensari06.11.2019, 20:01

Bir hissede düzenli yükseliş beklemek için şirketin istikrarlı kârlılığa sahip olduğunu görebilmek önemli. Eğer firma düzensiz bir kârlılığı sahipse hissede de istikrarlı bir çıkış beklemek doğru olmayacaktır. Söz konusu durum Silverline Endüstri için de geçerlidir. Firmanın mali yapısı incelendiğinde son beş yılın ikisinde zarar ettiği, kâr ettiği yıllarda da bazen azalan bazen artan bir kârlılığın söz konusu olduğunu görmekteyiz. Geçtiğimiz 2018 faaliyet döneminde zarar eden şirket son açıkladığı 2019 dokuz aylık dönemde de zararını sürdürdü. Yılın son çeyreğinde önemli bir gelişme olmaması halinde yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacak. Firmanın kâr edemediği iki yıldaki fiyat seyri incelendiğinde mali yapıya uygun bir hareket gözlenmekte. Son olarak düzeltilmiş verilerle en yüksek seviyesini 2,26 TL ile Şubat 2018’de test ederken sonraki süreçte arada yukarı çıkışları olsa da düşüş eğilimi daha ağır bastı ve geriledi. Hisse, son olarak geçtiğimiz mayıs ayından bu yana tekrar yükselse de 1,60 TL seviyesindeki direnç bölgesini aşamadı ve tekrar satış baskısı ile karşılaştı. Şimdilerde 1,54 TL seviyelerinde işlem gören hissenin güçlü ve istikrarlı bir çıkış sergileyebilmesi için firmanın düzenli bir kârlılığa kavuşabilmesi önemli.

SILVERLINE ENDUSTRI SILVR

Alış0,00

Satış20,02

Gün İçi En Düşük19,95

Gün İçi En Yüksek20,88

PD/DD19,39

FK0,00

Fiyat20,02

Değişim0,35%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI