SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR SATIŞLARIYLA GERİLEDİ-
SORU : Silverline hissesi düşüşte. Satmam gerekli mi yoksa beklemeli miyim? Beklemeliysem ne kadar zaman beklemeliyim? Yani bu kağıt almalı mı satmalı mı? Gönderen : Ahmet Koç 03.09.2020, 18:00

Bir hissenin alım ya da satımına karar vermek esas itibariyle bekleme süresine ve bakış açısına göre değişecektir. Yatırımcının değerlendirme ve bekleme süresine bağlı olarak verilecek kararda da farklılık gözlenmesi olağan bir durumdur. Neticede hisse senetleri gelişmelere ve piyasadaki dalgalanmalara bağlı olarak iniş çıkış sergileyecektir. Gelir ve kârlılığı güçlü olan bir şirketin hissesi, kısa vadede gerileyebileceği gibi aynı süre içinde zarar eden bir hissenin de prim yapması olasılık dahilindedir. Asıl olan ise hissenin uzun vadedeki yönelimidir. Uzun vadeli hareketler şirketin mali yapısı ile bağlantılı olduğu göz ardı edilmemeli. Şirket eğer gelir ve kârlılık noktasında büyüyen bir niteliğe sahipse hissenin prim yapma potansiyeli de artacaktır. Ancak mali performansından daha hızlı prim yapan hissede oluşan köpüğün giderilmesi de yaşanan kâr satışları ile gündeme gelecektir. Silverline bu çerçevede takip edildiğinde son iki yılda zarar ettiğini görmekteyiz. Son açıklanan 2020 altı aylık bilançosunda da zarar azalmakla birlikte devam ediyor. Aynı ivmenin sürmesi halinde zarar açıklaması ya da sembolik düzeyde bir kârlılığın gündeme gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Fakat hissenin işlem gördüğü fiyat nazara alındığında bunun yeterli görmek mümkün değil. Geçtiğimiz mart ayında 1,20 TL’den başladığı çıkışını ağustos ayında 5,48 TL’ye kadar sürdüren hisse, sonrasında gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi. Şimdilerde de 3,69 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yaşanan kâr realizasyonuna rağmen hissenin piyasa defter değeri 3,99 seviyesinde bulunuyor. Bu da hissedeki gerilemeye rağmen satış ağırlıklı işlemlerin bir süre daha devam etme olasılığını gündeme getiriyor.

SILVERLINE ENDUSTRI SILVR

Alış0,00

Satış17,50

Gün İçi En Düşük17,08

Gün İçi En Yüksek17,80

PD/DD16,95

FK0,00

Fiyat17,50

Değişim0,81%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI