SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİLK İŞLEM FİYATININ ALTINDA -
SORU : Birleşim Mühendislik o kadar iş sözleşmeleri yaptığı halde daha önceki fiyatlarına neden ulaşamıyor? Gönderen : Kenan Türün20.02.2022, 20:58

Şirketler faaliyetleriyle ilgili aldıkları ihale ya da yaptıkları sözleşmeleri kamuyla paylaşabilir. Kimi firmalar önemli tutarlardaki iş bağlantılarını yatırımcısı ile paylaşırken bir diğer kısmı düşük tutarlıları da açıklayabilmekte. Ancak ister tümü ister önemli miktardakiler paylaşılsın nihayetinde yıl sonunda şirketin cirosu ve kârı açıklanan mali tablolarla ortaya çıkar. Asıl olan da şirketin yıl içinde gerçekleştirdiği ticari performansın bir önceki yılın üzerinde olup olmadığıdır. Performansı eğer enflasyonun üzerine çıkabiliyorsa o taktirde reel bir başarıdan da bahsedilebilecektir. Birleşim Mühendislik borsaya geçtiğimiz yıl ağustos ayında geldi. Hisse, halka arzdan kısa süre sonra yükselse de devamı gelmedi. Arada geçen zaman diliminde yatayda dalgalı bir seyir izledi. Son işlem günü de kapanışını 9,72 TL’den gerçekleştirdi. Bu rakam borsadaki ilk açılış fiyatı olan 10,01 TL’nin altında bulunuyor. Şirketin açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosundaki kâr artışının yıl sonu bilançosunda da sürmesi olasılık dahilinde. Ancak göstergeler çelişkili sinyaller veriyor. Hissenin fiyat kazanç oranı sektör ortalamasının altında bulunurken piyasa defter değeri ortalamaların üzerinde yer alıyor.

BIRLESIM MUHENDISLIK BRLSM

Alış0,00

Satış22,04

Gün İçi En Düşük22,02

Gün İçi En Yüksek23,22

PD/DD7,40

FK0,00

Fiyat22,04

Değişim-4,92%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI