SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİLK ÇEYREKTE KÂRI DÜŞTÜ-
SORU : Bilici Yatırım, hissesinde maliyetim 17,6 lira ve eylül ayından beri bekliyorum. Hissenin hedefi nedir? Neden hareketi zayıf? Gönderen : Halil07.08.2023, 19:38

Bilici Yatırım, son iki yıldır yatayda dalgalı bir seyir izliyor. Fiyatı kimi zaman yukarı yönelmekte kimi zamanda aşağıya gerilemekte. Ancak yukarı ya da aşağı hareketlerin hiçbiri kalıcı olmazken son iki yılda hakim hareket tarzı yataydaki dalgalanma oldu. Son olarak düzeltilmiş verilerle Aralık 2022’de en yüksek 23,44 TL’ye kadar çıktı. Bu seviyeden gelen satışlar belirgin şekilde güçlenince fiyatı mayıs ayında 9,19 TL’ye kadar geriledi. Şimdilerde ise 17,65 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse son iki yılda kârında artış dikkat çekiyor. Öncesindeyse bir artan bir azalan kârlılık gözleniyordu. Son açıkladığı 2023 ilk çeyrek dönemde ise kârını yine düşürdü. Aynı ivmenin devamı halinde yıl sonunda da düşen bir kârlılığı gözlemek pek de şaşırtıcı olmayacak. Böylesi bir durum ise rutinin devamı anlamına gelecektir. Hissede istikrarlı çıkış potansiyelinin korunabilmesi için firmanın düzenli şekilde kârını artırabildiğini gözlemleyebilmek önemli.

BILICI YATIRIM BLCYT

Alış0,00

Satış21,50

Gün İçi En Düşük21,26

Gün İçi En Yüksek22,50

PD/DD1,71

FK4,89

Fiyat21,50

Değişim-2,18%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI