SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Bilici hissesinde bir hareket bir umut var sanki. Siz ne dersiniz? Hissedeki kıpırdanma devam eder mi? Gönderen : Mithat Ulusoy10.06.2019, 21:11

Bilici Yatırım’a ait hisselerin fiyat seyri takip edildiğinde arada yukarı atakları olsa da devamının gelmediği görülecektir. Hisse borsada işlem gördüğü 2011 yılından bu yana zaman zaman gerçekleştirdiği çıkışlarla birlikte fiyatını artırdı. Hatta Mart 2013’te düzeltilmiş verilerle 2,72 TL’ye kadar yükseldi. Ancak sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. Benzer durum son olarak geçtiğimiz mart ayında yaşanırken hisse düzeltilmiş verilerle en yüksek 1,85 TL’ye kadar çıkabildi. Şimdilerde de 1,64 TL’den işlem görüyor. Tekstil sektöründe faaliyet yürüten şirket, faaliyet alanındaki sıkıntıları üzerinden atmada zorlanıyor. Son iki yıldaki kârdaki artış hisseye belli bir canlılık katmış olsa da bunu yeterli görmek mümkün değil. Yatırımcının hisseye yönelik temkinli duruşu varlığını sürdürüyor. Şirketin son açıklanan 2019 üç aylık bilançosunda gelir ve kârdaki artış sürmekle birlikte yatırımcının yaklaşımında önemli bir değişiklik bulunmuyor. Hissenin fiyat kazanç oranı halihazırda 2,6 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu oran sektör ortalaması 7,6’nın hayli altında bulunuyor. Ancak sadece bu göstergeye göre alımda bulunmak yanlış olacaktır. Zira hisseye ait f/k oranı zaten uzun süredir sektör ortalamasının altında bulunuyor. Aynı şekilde piyasa defter değerinin de 2014 yılından bu yana sektör ortalamalarının altında hareket etmekte.

BILICI YATIRIM BLCYT

Alış0,00

Satış16,33

Gün İçi En Düşük16,14

Gün İçi En Yüksek16,55

PD/DD1,30

FK3,71

Fiyat16,33

Değişim0,49%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI