SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHEM NAKİT HEM BEDELSİZ VERECEK-
SORU : Bilici Yatırım içim öngörüleriniz nelerdir? Gidişatını nasıl buluyorsunuz? Gönderen : Murat Yiğiter21.05.2020, 11:56

Tekstil sektöründe faaliyet yürüten Bilici Yatırım, henüz üç aylık bilançosunu açıklamadı. Geçmiş mali performansı incelendiğindeyse son üç yıllık zaman diliminde kârını düzenli olarak arttırdığını görmekteyiz. Gelir ve kârdaki artış hissenin fiyatına da ziyadesiyle yansıdı. Özellikle son bir yılda kayda değer bir çıkış söz konusu. Fiyatı Mayıs 2019’da düzeltilmiş verilerle 1,40 TL seviyesindeyken gerçekleşen yükselişle birlikte geçtiğimiz mart ayında en yüksek 8,25 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında piyasadaki genel düşüşle birlikte aşağı yönlü bir eğilim olsa da halihazırda 7,50 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son kapanışına göre fiyat kazanç oranı 6,22 TL’ye denk gelirken sektör ortalaması 16,50’nin altında bulunuyor. Kârını artırması fiyattaki yüksek artışa rağmen göstergelerin makul seviyede kalmasına olanak tanıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle üretime ara veren firma, şimdilerde makine ve teçhizat bakım ve onarım çalışmalarını yürüttüğünü ve 1 Haziran itibariyle de üretime tekrar başlanacağını açıkladı. 3 Haziran günü de genel kurul toplantısını gerçekleştirecek. 2018’den bu yana kâr payı dağıtan firma, bu yıl tavsiye kararına uygun olarak nakit kâr payı dağıtımını sınırlarken ilave olarak bedelsiz sermaye artırımına gidiyor. Karar gereğince brüt yüzde 13 nakit kâr payı ve yüzde 50 bedelsiz sermaye artırımında bulunacak. Kâr payının hissedarlara 3 Temmuz günü ödenmesi öngörülüyor. Alınan bedelsiz sermaye artırımı ve nakit kar payı dağıtım kararının hisseye olumlu yönde etkide bulunması söz konusu olabilecektir.

BILICI YATIRIM BLCYT

Alış0,00

Satış19,01

Gün İçi En Düşük18,79

Gün İçi En Yüksek19,60

PD/DD1,51

FK4,32

Fiyat19,01

Değişim-0,26%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI