SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHİSSEYE YÖNELİK TALEP YETERSİZ-
SORU : Creditwest Faktoring hissesinde bedelli artırım ya da farklı bir durum mu var? 5 liradan 3 liranın altına indi. Sebebi nedir? Gönderen : Mete Yaka23.02.2023, 18:26

Şirketler gerek duymaları halinde her zaman sermaye artırımına gidebilirler. Eğer bu sermaye artırımı ortaklardan nakit alınarak gerçekleştiriliyorsa bedelli sermaye artırımı olacaktır. İç kaynaklardan karşılanan bir sermaye artırımı söz konusuysa o taktirde de bedelsiz sermaye artırımı gündeme gelecektir. Şirketlerin yeni bir yatırıma gitmesi durumunda veya işletme giderlerini karşılama amacıyla bedelli sermaye artırımı gündeme gelebilir. Aynı şekilde önemli bir satın alım yapması gibi hallerde de bedelli sermaye artırımına gitmesi mümkündür. Neticede maliyetsiz bir kaynak temini şirketlerin öncelikli tercihi olabilir. Bedelli sermaye artırımı ile firma öz kaynaklarını büyütürken likidite sorununu da çözmüş olur. 1997 yılından bu yana borsada işlem gören Creditwest Faktoring geçen süre zarfında dokuz defa bedelsiz sermaye artırımına gitti. Bu güne kadar gerçekleşen herhangi bir bedelli sermaye artırımı ise bulunmuyor. Son olarak Ekim 2022’de yüzde 25 bedelsiz sermaye artırımına gitti. 2011’den bu yana firma düzenli nakit temettü ödemesinde bulunuyor. Bu itibarla geride kalan 12 yılda istikrarlı bir temettü politikasına sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Geçmiş uygulama nazara alındığında şirketin bu yıl da nakit temettü ödeme ihtimali hayli yüksek. Ancak bu noktada hemen hatırlatmak gerekir ki son üç yılda düşen bir kârlılık söz konusu. 2022 dokuz aylık mali tablolarına göre kârı yüzde 112 oranında artması olumlu. Fakat artışın istikrarlı şekilde devam edebildiğini gözlemek daha da önemli. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde en yüksek seviyesini Eylül 2020’de 6,76 TL ile test ettiği görülüyor. Dalgalı bir fiyat seyrine sahip olan hisse bir daha aynı seviyesine ulaşamadı. Geçtiğimiz aralık ayından bu yana ise daha ziyade düşen bir eğilim söz konusu. 23 Şubat 2023 tarihli son işlem gününde kapanışını 2,86 TL’den gerçekleştirdi. Hisseye yönelik ilginin zayıf kalması fiyat seyrinin de zayıf kalmasına yol açıyor.

CREDITWEST FAKTORING CRDFA

Alış0,00

Satış11,17

Gün İçi En Düşük11,18

Gün İçi En Yüksek13,65

PD/DD2,97

FK16,90

Fiyat11,17

Değişim-9,99%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI