SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRINI ARTIRMADA ZORLANIYOR-
SORU : Creditwest’in karına göre fiyatı ucuz değil mi? O kadar şirket var zarar ettiği halde zirvelerinde. Bu kağıtsa zirvesinin çok altında. Hisseyle ilgili düşünceniz nedir? Gönderen : Mehmet Güntaş01.12.2020, 14:42

Bir hisseyle ilgili ucuz ya da pahalı olduğu yönündeki değerlendirme yatırımcının hedef süresine göre değişebilmektedir. Bakış açısına göre hissenin fiyatının anlamı farklılık gösterebilmektedir. değişecektir. Yatırımcılar, bir hisseyi şirketin mevcut durumundan ziyade gelecekteki beklentisini nazara alarak işlem yapar. Hedef süresine göre daha da değerleneceği yönünde bir düşüncesi varsa cari dönemde pahalı görülse dahi pozisyon alınması söz konusu olabilmektedir. Aynı şekilde daha da düşeceği beklentisi ağırlık bulduğunda da hissenin mevcutta ucuz görülmesine rağmen yine de artan satışların yaşandığı gözlenebilecektir. Creditwest Faktoring’in fiyat seyrinin bu çerçevede değerlendirilmesinde yarar var. BIST 100 Endeksi dışındaki birçok hisse gibi Creditwest Faktoring de özellikle geçtiğimiz mart ayından başlayarak ciddi bir çıkış gerçekleştirdi. Hisse, 23 Mart 2020 günü en düşük 1,85 TL’ye kadar inerken sonrasında gerçekleştirdiği çıkışla birlikte eylülün ilk günü 8,46 TL’ye kadar yükseldi. Yaşanan kâr satışlarının ardından ise şimdilerde 5,45 TL seviyelerinde işlem görüyor. Zirvesine göre ciddi düşüş yaşamış olsa da çıkış noktası baz alındığında hala yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Fiyat kazanç oranı 34,07 seviyesinde bulunuyor. Şirketin son açıkladığı 2020 dokuz aylık kârı ise yüzde 56,58 azalarak 8 milyon TL’ye indi. Son beş yıldır kârını artırma noktasına zorlanan firmanın, son bilançosundaki performans nazara alındığında bu yıl sonunda kârını düşürmesi sürpriz olmayacaktır.

CREDITWEST FAKTORING CRDFA

Alış0,00

Satış12,73

Gün İçi En Düşük11,97

Gün İçi En Yüksek13,20

PD/DD3,38

FK19,26

Fiyat12,73

Değişim6,08%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI