SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Creditwest Faktoring için ne düşünüyorsunuz? Bu düşüşle bir liranın altına geriler mi? Gönderen : Bora Kavak02.04.2019, 23:16

Creditwest Faktoring, bir yılı geçkin süre boyunca nominal değerinin altında ve yatay seyirde bulunurken özellikle geçtiğimiz ekim ayından itibaren yönünü yukarı çevirdi. Hissenin yukarı dönmesinde açıklanan brüt yüzde 29 nakit kâr payı dağıtımının etkisi bulunuyor. Açıklanan temettüyle birlikte hissenin fiyatında da artış yaşandı. Çıkışın akabinde hisse, 5 Mart 2019 günü en yüksek 1,35 TL’ye kadar yükseldi. Sonrasındaysa kâr satışlarıyla gerilese de son gün çıkışıyla birlikte hisse 2 Nisan 2019 günü kapanışını 1,12 TL’den gerçekleştirdi. Düşüşün bir liranın üzerinde tutunabilmesi alıcıların güçlenebilmesi ile yakından alakalı bulunuyor. Bu noktada mali yapının arzu edilen seviyede olmamasını büyük bir sıkıntı kaynağı olarak görmeli. Geçmiş beş yıllık mali tabloları incelendiğinde kârın artmadığı dahası gerilediği gözleniyor. Bu durum hissenin güçlü şekilde yükselmesi için gerekli zeminin zayıf kalmasına yol açmakta. Halihazırda 3,78 olan fiyat kazanç oranın düşük olmasıysa hisseye yönelik yatırımcı beklentisinin zayıf kaldığı şeklinde değerlendirilmeli. Geçmiş f/k oranı takip edildiğinde de oranın dalgalı bir şekilde gerilediği görülüyor. Yatırımcının hisseye yönelik beklentisinin güçlenebilmesi için her şeyden önce kâr noktasında istikrarlı bir büyüme sergilenebilmesi önemi.

CREDITWEST FAKTORING CRDFA

Alış0,00

Satış12,00

Gün İçi En Düşük10,04

Gün İçi En Yüksek10,91

PD/DD3,19

FK18,15

Fiyat12,00

Değişim20,97%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI