SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHALKA AÇIKLIĞI ARTMAZSA PÖİP’E ALINACAK -
SORU : QNB Finansbank’ı mukayese ettiğinizde nasıl bir sonuca ulaşıyorsunuz? Gönderen : Burhanettin Usta04.10.2020, 13:42

Borsada farklı yaklaşım tarzıyla getiri elde etmek ya da elde edilen getiriyi büyütmek mümkündür. Bu noktada firmaların mali performansının takip edilmesi önemli. Bir diğer önemli husus da takip edilen hissenin aktif bir pazara sahip olabilmesidir. Eğer işlem hacminde derinlik yoksa hisse bir fiyatı görmüş olsa da yatırımcısının o fiyattan alım ya da satım yapma olasılığı hayli düşüktür. Halihazırda QNB Finansbank’ın sermayesinin yüzde 99,88’i Qatar National Bank’a ait bulunuyor. Borsada işlem gören kısım ise sadece yüzde 0,18 ve bununda yüzde 99,75’i Finans Yatırım’ın saklamasında bulunmakta. Bu anlamıyla hakim ortak halka açık kısımdaki payların neredeyse tamamına sahip ve cüzi miktarda bir pay kendisinin dışında yer alıyor. Payların tek elde toplanması hissedeki fiyat hareketinin de aktif bir piyasada oluşmasına mani olmakta. Fiyatın yönelimi noktasında öngörüde bulunmak ise bu koşullarda oldukça düşük bir ihtimal. Neticede derinliğin olmadığı yerde hakim hissedarın işlemleri asıl belirleyici faktör olmakta. Piyasa göstergelerine göre fiyat kazanç oranı 85,78 seviyesinde bulunuyor. Piyasa defter değeri ise 13,17. Söz konusu oranlar, ocak ayında 102,70 TL ile zirvesini test ettiği seviyenin hayli gerisine inmesine rağmen hâlâ yüksek. Teknik olarak düşüş eğiliminde olsa da aktif bir pazarın olmaması yönelimde her zaman değişim olasılığını gündemde tutuyor. Bu nedenledir ki takip edilen firmaların mali yapılarındaki olumlu seyir kadar derinlik de gözetilmeli. Tüm bunlardan ayrı olarak Borsa İstanbul, halka açıklık oranı yüzde 5’in altında olan firmayı uyarma gereği duydu. 17 Eylül tarihli açıklamada fiili dolaşım payı yüzde 5’e çıkarılmaması halinde 1 Ocak 2021 gününden itibaren payların Piyasa Öncesi İşlem Platformuna alınacağı hatırlatıldı. Bankanın BİST’in istediği yönde girişimde bulunmaması halinde PÖİP’e alınması gündeme gelecektir.

QNB FINANSBANK QNBFB

Alış0,00

Satış316,75

Gün İçi En Düşük291,00

Gün İçi En Yüksek315,00

PD/DD13,00

FK31,99

Fiyat316,75

Değişim16,03%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI