SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYATI HIZLI YÜKSELDİ-
SORU : QNBFB hiç bir haber olmadığı halde neden bu kadar yükseldi? Bundan sonra yükselişi devam eder mi? Gönderen : Sabahattin 30.12.2019, 20:14

Qnb Finansbank, geçtiğimiz ağustos ayında gerçekleştirdiği çıkışla birlikte hızlı bir hareket sergiledi. Hisse, 23 Ağustos 2019 günü en düşük 6 lirayı görürken sonrasında gerçekleştirdiği çıkışın ardından 27 Aralık 2019 günü en yüksek 49,52 TL’ye kadar yükseldi. Dünkü haftanın ilk günü ise gelen satışlarla birlikte hızla geriledi ve kapanışını 38,50 TL’den tamamladı. Şirket ise yaşanan sert çıkış nedeniyle 26 Aralık günü yaptığı açıklamada kamuya açıklanmamış özel bir durumun olmadığını bildirdi. Geçen süre içinde zaman zaman bu tarz açıklamalarda bulunma ihtiyacı hisseden bankanın bu denli sert çıkışını gerektirecek ticari bir performans bulunmuyor. Bununla birlikte son dört ayda kayda değer bir hareketin yaşanması ister istemez dikkat çekiyor. Hissenin ortaklık yapısı incelendiğinde sermayesinin yüzde 99,88’inin QNB’ye ait olduğunu görmekteyiz. Borsada işlem gören kısım ise yüzde birin altında ve bunun da yüzde 99,75’i büyük ortağa ait. Bu itibarla hissenin işlem sırasında büyük ortağın belli bir ağırlığı bulunmakta. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin mali yapısı incelendiğinde kârını düzenli şekilde artırdığını gözlemlemekteyiz. Son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda da kârdaki artış sürüyor. Önemli bir değişimin olmaması halinde yıl sonunda da kârdaki artışın devam edecek. Ancak hissenin bu denli hızlı çıkışını mali yapı ile açıklamak mümkün değil. Hissenin son kapanışına göre fiyat kazanç oranı 49,21 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 12,42 seviyesinde bulunuyor ve mevcut oran sektör ortalamasının hayli üzerinde. Kârda daha güçlü bir kâr artışı yaşanmazsa fiyat yüksek kalmış olacak.

QNB FINANSBANK QNBFB

Alış0,00

Satış274,50

Gün İçi En Düşük262,00

Gün İçi En Yüksek275,00

PD/DD11,27

FK27,72

Fiyat274,50

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI