SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİR VE KÂRDAKİ BÜYÜME SÜRÜYOR-
SORU : Rainbow Polikarbonat için öneriniz nedir? Yukarı yönlü güçlü bir artışı mümkün görüyor musunuz? Gönderen : Mithat Özkan15.11.2023, 16:03

Borsada gerçekleştirilecek alımlarda öncelikli göz önünde bulundurmanız gereken kriter şirketin büyüyüp büyümeyeceğidir. Eğer firma uzun vadede büyümesini sürdürür nitelikteyse hisseyi almak için güçlü bir gerekçe de var demektir. Rainbow hissesini de bu bakış açısıyla değerlendirmek gerekir. Aralık 2021’de borsaya gelen hissenin ilk açılış fiyatı tavandan 10,89 TL’den gerçekleşti. Hisse arada yukarı atakları olsa da geçtiğimiz mayıs ayına gelindiğinde en düşük 12,12 TL seviyelerinde bulunuyordu. Sonrasındaysa piyasadaki genel çıkışla birlikte hareketlendi. Geçtiğimiz ekim ayında en yüksek 30 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 26,36 TL seviyelerinde bulunuyor. Son iki haftadaki performansıyla birlikte tekrar test ettiği zirvesine yaklaşmış bulunuyor. Alımların devam etmesi halinde zirvesinin üzerine çıkma ihtimali bulunuyor. Son üç yılda kârını artıran şirketin açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde de performansı sürüyor. Kârındaki artış yüzde 110,2 seviyesinde bulunuyor. Gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri makul seviyede bulunan hissenin kârını büyütmeyi sürdürmesi hisseye yönelik ilginin de canlı kalmasına olanak verecektir. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise aldığı siparişle ilgili. Geçtiğimiz eylül ayında Çekya, Romanya ve Almanya’daki mevcut müşterilerinden Ocak 2024’ten başlamak üzere 2.500.000 euro tutarında satış anlaşmaları imzaladı. Varılan anlaşmaların tutarı güncel kurdan yaklaşık 78 milyon TL’ye denk geliyor. Şirket bu yılın ilk dokuz ayında ise 379,6 milyon TL brüt gelir elde etti.

RAINBOW POLIKARBONAT RNPOL

Alış0,00

Satış36,00

Gün İçi En Düşük35,50

Gün İçi En Yüksek36,40

PD/DD1,91

FK0,00

Fiyat36,00

Değişim0,45%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI