SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİR VE KÂR ARTMALI-
SORU : Ersu’yu 4,92 TL’den maliyetim var. En son 7 lirayı geçmişti sonra düştü. Satmak istiyorum. Satayım mı? Ne olacak bu hissenin hali? Gönderen : Zeynel Akıncı16.09.2020, 16:46

Borsada yer alan hisselerin kısa süre aralıklarında yükseliş ya da düşüş gerçekleştirmeleri olağan bir durumdur. Özellikle geçtiğimiz mart ayından bu yana sermayesi düşük ve aynı zamanda işlem hacmi az olan firmalara yönelik gerçekleştirilen alımlarla sert yükselişler gözlendi. Ancak bu tür hisselerin bir süre sonra aynı hızla geri çekildiği de göz ardı edilmemeli. Bu nedenle uzun vadede gelir ve kârlılığını büyüten şirketlerin takip edilmesinde yarar var. Ersu hissesini de bu çerçevede değerlendirmeli. Şirketin son beş yıllık mali yapısı incelendiğinde gelirini artırma noktasında zorlandığı gözleniyor. Bir yıl geliri artarken ertesi yıl düşüyor. Bu durum kârlılıkta büyümeye engel olurken benzer şekilde dalgalanmaya yol açıyor. Firmanın son açıkladığı 2020 altı aylık bilançosundaysa bir önceki yılın aynı dönemine göre gelirde artış söz konusu. Bununla birlikte kârda arzu edilen artış yine gözlenmiyor. Şirketin kâr noktasında zorlanması hissede uzun vadeli çıkışın da en büyük engeli. Fiyat kazanç oranı 202,64, piyasa defter değeri de 4,11 seviyesinde bulunuyor. Göstergeler mevcut işlem fiyatının yüksek olduğu yönünde sinyaller üretiyor. Kârın artmaması göstergelerin fiyatın yüksek olduğu yönündeki sinyalleri üretmeye devam edecektir. Diğer taraftan hissede zaman zaman büyük ortaktan alımlar gelmekte. Son olarak 3 Eylül 2020 günlü açıklamayla Akman Holding, 4,55 - 4,70 TL fiyat aralığında 35 bin adet alımda bulundu. Bu alımla birlikte şirketteki payının yüzde 4,30’e ulaştığını belirtti.

ERSU GIDA ERSU

Alış0,00

Satış45,38

Gün İçi En Düşük44,04

Gün İçi En Yüksek45,98

PD/DD5,55

FK0,00

Fiyat45,38

Değişim2,90%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI