E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamas silah bırakma şartlarını açıkladı: İstanbul'dan dünyaya mesaj!---

Hamas silah bırakma şartlarını açıkladı: İstanbul'dan dünyaya mesaj!

Hamas silah bırakma şartlarını açıkladı: İstanbul'dan dünyaya mesaj!
25 Nisan 2024 - 17:42 borsagundem.com

Hamas'ın üst düzey yetkilisi Filistinli mültecilerin geri dönüşünü kabul etmeleri durumunda silahlı kanadın lağvedileceğini ifade etti

İsrail ve Hamas arasında ateşkes şartları konuşulmaya devam ederken Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ile röportaj gerçekleştiren Hamas üst düzey yetkilisi Halil Hayya'dan dikkat çekici bir açıklama geldi. Hayya, silah bırakma şartlarını duyurdu.

Halil Hayya verdiği röportajda Filistin devletini ve uluslararası kararlarla uyumlu bir şekilde Filistinli mültecilerin geri dönüşünü kabul ederlerse, Hamas'ın silahlı kanadının (Kassam Tugayları) lağvedileceğini belirtti.

Hayya, Filistin devletini ve uluslararası kararlarla uyumlu bir şekilde Filistinli mültecilerin geri dönüşünü kabul ederlerse, Hamas'ın silahlı kanadının (Kassam Tugayları) lağvedileceğini söyledi

Sabah'ın aktardığı habere göre, devam eden müzakerelerde Hamas heyetine başkanlık eden Siyasi Büro üyesi Hayya, Filistinli rakipleri El Fetih'le birleşerek Gazze ve Batı Şeria'da ulusal hükümeti kurmak istediklerinin altını çizdi.

İŞTE O ŞART

Hayya, İsrail'in 1967 öncesi sınırları boyunca, Batı Şeria ve Gazze'de tam egemen bir Filistin devletini ve uluslararası kararlarla uyumlu bir şekilde Filistinli mültecilerin geri dönüşünü kabul etmeleri durumunda Hamas'ın silahlı kanadının (Kassam Tugayları) lağvedileceğini belirtti.

Hayya, "İşgalcilere karşı savaşmış kişiler bağımsızlıklarını, haklarını kazanıp kendi devletlerine sahip olduğunda şimdiye kadar yaşanmış deneyimlere bakın. Bu güçler ne yaptı? Siyasi partilere dönüştüler ve muharip güçleri milli ordular haline geldi." sözlerini dile getirdi.

Diğer yandan İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail Savaş Konseyi ile genişletilmiş İsrail Siyasi ve Güvenlik Bakanları Konseyi'nin bugün Hamas ile bir esir takası anlaşması yapılmasına yönelik yeni hükümleri tartışacağını bildirdi.

KAN'ın haberine göre, genişletilmiş İsrail Siyasi ve Güvenlik Bakanları Konseyi ile İsrail Savaş Konseyi, yeni bir esir değişim anlaşmasının ana hatlarını ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine olası askeri operasyonu tartışmak üzere toplanacak. Yeni girişimin, İsrail ordusu, dış istihbarat teşkilatı Mossad ve iç güvenlik teşkilatı Şin-Bet (Şabak) tarafından hazırlandığı belirtildi.

Haberde, "kaçırılan kişilerin geri getirilmesi için bir anlaşmaya varılmasına yönelik yeni girişimin dün İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar ile Mısır istihbarat Başkanı Abbas Kamil'in Kahire'de yaptığı toplantıda tartışıldığına" dikkat çekildi.

Erdoğan, Hamas lideri ile görüştü! Kalıcı ateşkes şart

 

ABD ve İsrail "Refah'ta Hamas'ın yenilmesi" için anlaştı

 

Hamas'tan 'Cumhurbaşkanı Erdoğan' övgüsü

 

Hamas: İşgalin durması konusunda taviz yok!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)