SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıESAS FAALİYET KÂRINI BÜYÜTMELİ -
SORU : Trcas hissesinin son durumunu değerlendirebilir misiniz? Yön yukarı mı? Gönderen : Hüseyin Gümüşsu06.12.2022, 18:51

Turcas Petrol, bu yılın ilk dokuz ayında 1 milyar 61 milyon TL dönem kârı elde etti. Bir önceki yılın dokuz ayında oluşan 67,4 milyon TL tutar nazara alındığında kârda kayda değer bir artış gerçekleştiği anlaşılıyor. Şirktin esas faaliyetlerinden ötürü zarar ettiği dokuz aylık faaliyet döneminde rekor kâr açıklamasına götürense yatırım faaliyet kalemi ile özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan elde edilen kâr rakamı. Şirketin kâr kaynağının tespiti açısından mali tablolar daha yakından incelendiğinde de yaklaşık 637 milyon liranın özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan gelen kâr rakamı olduğunu görmekteyiz. Aynı şekilde yatırım faaliyeti kaleminden elde edilen gelirin de 479,1 milyon lira olduğu gözleniyor. Şirket esas faaliyetlerinden ötürü 82,2 milyon TL zarar ederken söz konusu kalemlerden elde ettiği gelirlerle birlikte dönem sonunda oldukça yüksek bir kâr rakamı açıkladı. Hissenin fiyatı da son bir yılda ciddi bir değer artışı sergiledi. Ekim 2021’de 3,32 TL’ye kadar inen fiyat şimdilerde 21,68 TL’de bulunuyor. Yaklaşık bir yıldaki değer artışı yüzde 553 seviyesinde bulunuyor. Öte yandan şirketin yüzde 30 ortağı olduğu Shell & Turcas ile TOGG’un kurduğu Trugo şirketi arasında yüksek hızlı sarj cihazı yatırımı ile ilgili olarak iş birliği sözleşmesi imzalandığı belirtildi. İş birliği kapsamında 400 adet Shell istasyonunda yüksek hızlı şarj cihazı kurulacak. Söz konusu anlaşmanın orta ve uzun vadede firmanın sürdürülebilirliğine katkı sağlaması hedefleniyor.

TURCAS PETROL TRCAS

Alış0,00

Satış27,00

Gün İçi En Düşük26,24

Gün İçi En Yüksek27,14

PD/DD1,08

FK18,70

Fiyat27,00

Değişim1,96%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI