SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıENERJİ VE YAZILIM SEKTÖRÜNE AĞIRLIK VERİYOR-
SORU : Verusatürk Girişim bir türlü yükselmiyor. Bilançosu da iyi değil. Hissenin fiyatının yükselmeme sebebi nedir? Gönderen : Davut Yalçın17.07.2023, 17:58

Girişim sermayesi olması itibariyle Verusaturk Girişim, ana gelirini yatırımda bulunduğu firmalardan elde etmekte. Şirketin yüzde 50 ve üzeri ortak olduğu altı firma bulunuyor. Üç firmadaki payı ise yüzde 40 ve aşağısında. Firmanın hissedarı olduğu dokuz iştirakin sektörlerine bakıldığında yazılım sektörüne ağırlık verdiği gözleniyor. Sermeye yapıları da nazara alındığında şirketin enerji ve yazılım sektörüne ağırlık verdiğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır. İştiraklerinden beşi yazılım sektöründe yer alırken ikisi enerji sektöründe diğer ikisi ise yeme içme ve sağlık alanında faaliyet yürütüyor. İştiraklerinin performansına bağlı olarak şirketin gelir ve kârlılığı da değişkenlik gösterebilmekte. Son iki yılda kayda değer nitelikte kâr performansı gösteren firma, bu yılın ilk çeyreğinde ise zarara döndü. Oluşan zararda diğer giderler kalemi etkili oldu. Hissenin fiyatı ise yaklaşık 2,5 yıldır zirvesinde yatay bir seyir izliyor. Şubat 2021’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 33,86 TL’yi test ederken şimdilerde 34,54 TL’den işlem görüyor. Geçen sürede dalgalı bir seyir izleyen hisse, Aralık 2022’de bir ara 47 TL’ye kadar çıksa da sonrasında gelen satışlara direnemedi ve geriye düştü. İlk çeyrekte zarar açıklayan şirketin gelir ve kârını büyütebilmesi hissenin fiyatını olumlu yönlü destekleyecektir.

VERUSATURK GIRISIM VERTU

Alış0,00

Satış51,20

Gün İçi En Düşük51,05

Gün İçi En Yüksek53,00

PD/DD0,89

FK0,00

Fiyat51,20

Değişim-0,58%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI