SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜŞEN MALİYETLERLE KÂRDA-
SORU : Afyon Çimento hissesi çıkış trendinde. Ne zaman satış verelim? Tekrar düşer mi? Gönderen : Mehmet Esen09.12.2020, 19:30

Bireysel yatırımcıların borsaya getirdiği birikimlerini kısa vadeli beklentilerle değerlendirmek yerine uzun vadeli hedeflerle hareket etmeli. Aksi taktirde gereksiz stres ve risklerin altına girilmesine sebep olacaktır. Takip edilen şirketin gelir ve kârını büyütmesi getiri potansiyelini artıracaktır. Bununla birlikte hissede sürekli yükselen ivme beklentisi fazla iyimser bir yaklaşım olur. Öte yandan yatırımcının kârını yeterli gördüğü noktada her zaman için satış yaparak alternatif seçeneklere geçmesi mümkündür. Özellikle firma kârlı olsa dahi göstergelerin aşırı uç noktalara geldiği zamanlarda hisse değişimine gidilmesi getiriyi artıracaktır. Neticede bir hisseyi en yüksek seviyede satma olasılığının zorlanması eldeki kârın kaybolmasına sebep olabilecektir. Afyon Çimento’nun fiyat seyri takip edildiğinde BIST 100 Endeksi dışındaki hisselerde geçtiğimiz mart ayından bu yana görülen harekete paralel bir çıkış sergiledi. 23 Mart 2020 günü düzeltilmiş verilerle 1,38 TL’ye kadar inen hisse sonrasında yükseldi ve 22 Temmuz 2020 günü 4,96 TL’ye kadar çıktı. Anılan tarihten bu yana ise daha ziyade yatayda bir seyir söz konusu ve satış baskısı daha ağır basmakta. Düzensiz bir kârlılık yapısına sahip olan firma geçtiğimiz yıl zarar açıklamıştı. 2020’nin dokuz aylık dönemindeyse cüzi de olsa kâr etti. Maliyet kalemlerini kontrol altına alabilmesi firmanın dönem soncunda kâr açıklamasında etkili oldu. Ancak gelirini daha da artırabilmesi şart. Şirketin geçtiğimiz nisan ayında gerçekleştirdiği yüzde 300 bedelli sermaye artırımı sonucunda çıkarılmış sermayesi 100 milyon TL’den 400 milyon TL’ye artırıldı. Elde edilen 300 milyon TL tutarındaki fon ise şirketin sermaye yapısının güçlendirilmesi gayesiyle banka kredilerinin ödenmesinde kullanıldı. Şirketin borçluluk yapısını azaltması mali yapısının güçlenmesine olanak tanıdı. Mali yapının güçlenmesi önemli olsa da gelir ve kârlılık yapısının güçlendirilmesinin uzun vadede firmanın mali yapısını asıl güçlendirecek dinamo olduğu göz ardı edilmemeli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

AFYON CIMENTO AFYON

Alış0,00

Satış15,08

Gün İçi En Düşük14,85

Gün İçi En Yüksek15,30

PD/DD1,52

FK6,08

Fiyat15,08

Değişim1,75%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI