SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELLİDEN GELEN BORÇLARIN KAPATILMASINA GİDECEK-
SORU : Derlüks Yatırım Holding çok güçlü çıkmasına rağmen sonradan yönünü aşağıya çevirdi. Daha da düşer mi sizce? Gönderen : Mehmet Cihan01.11.2023, 19:22

Borsada işlem gören hisselerin normal şartlar altında sürekli düşmesi ya da çıkması beklenmemeli. Gelişmelere bağlı olarak fiyatta iniş ve çıkışlar yaşaması olağan bir durumdur. Bununla birlikte hissenin uzun vadede yönünü belirleyen ana unsurun firmanın mali performansı olduğu göz ardı edilmemeli. Şirket eğer düzenli şekilde gelir ve kâr büyümesi yaşıyorsa hissenin yükselmesi beklenirken zarar eden ya da sürekli kârını düşüren bir şirketin çıkıştan ziyade düşüş yaşaması gündeme gelecektir. Derlüks Holding’in fiyat seyri takip edildiğindeyse inişli çıkışlı bir seyir izlemekle birlikte özellikle geçtiğimiz mayıs ayından bu yana artış gerçekleştirdiği görülüyor. Piyasanın genelinde gözlenen hareket hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıdı. Düzeltilmiş verilerle Mayıs 2023’te en düşük 1,99 TL’ye kadar inerken ekim ayının ilk haftasında yine düzeltilmiş verilerle 14,42 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışların neticesinde de şimdilerde 10,95 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son açıkladığı 2023 altı aylık mali dönemde dönem sonu kârını yüzde 40 gerileten şirketin bu düşük performansında artan finansman giderleri etkili oldu. Son iki yılda kârını artıran firmanın finansman giderlerini kontrol altına alabilmesi kârını artırmada etkili olacaktır. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleşen yüzde 100 bedelli sermaye artırımı ile ilgili. Bedelli sermaye artırımı neticesinde 75,4 milyon TL fon elde ederken bunun yüzde 20’sini işletme sermayesi yüzde 80’ini de finansal borçlarının kapatılmasında kullanacağı belirtildi.

DERLUKS YATIRIM HOLDING DERHL

Alış0,00

Satış10,06

Gün İçi En Düşük9,84

Gün İçi En Yüksek10,94

PD/DD4,32

FK20,33

Fiyat10,06

Değişim0,10%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI