SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBİR İŞTİRAKİNİ TASFİYE EDERKEN DİĞERİNİ GÜÇLENDİRİYOR-
SORU : Derlüks Yatırım Holding hissesiyle ilgili düşüncenizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Fevzi Karataş15.05.2022, 15:05

Derlüks Yatırım Holding, uygun gördüğü şirketlere yatırımda bulunarak kazanç elde eden bir firma Şirketin yakın zamanda iki iştiraki ile ilgili gelişmeler öne çıkmakta. Beklediği verimi yakalayamaması üzerine yüzde 51 iştiraki konumundaki Havana Motorlu Araçlar’ı tasfiyeye gideceğini duyurdu. Elektrikli lüks motorlu araçlar sektöründe faaliyet yürüten iştirakinin geçtiğimiz yıl herhangi bir faaliyeti olmadı. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Havana Motor’un vergi artışı ve elektrikli otomotiv sektöründeki daralmalar nedeniyle faaliyetinde herhangi bir gelişme olmadığını ve bu nedenle tasfiyeye gidildiği belirtildi. Öte yandan yüzde 45 iştiraki Toprak Enerji’ye yönelik beklentisi ise yüksek. Geçtiğimiz ocak ayında 27.750.000 TL olan sermayesini 31.912.500 TL’ye tahsisli olarak çıkarırken elde ettiği yaklaşık 27,6 milyon TL tutarındaki geliri Toprak Enerjiye aktardığını belirtti. Toprak Enerji, bu nakdi güneş enerjisi santrallerinin alımında kullanacak. Tüm bunlardan ayrı olarak firma geçtiğimiz yıl kârını önceki yıllara göre bariz şekilde artırdığı gözleniyor. Aynı ivme 2022’nin ilk çeyrek bilançosunda da sürüyor. Kârın artmasında özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırım kaleminden gelen tutarın etkisi bulunuyor.

DERLUKS YATIRIM HOLDING DERHL

Alış0,00

Satış9,97

Gün İçi En Düşük9,90

Gün İçi En Yüksek10,33

PD/DD4,28

FK20,15

Fiyat9,97

Değişim-2,25%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI