SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELLİ İŞTİRAKLERİNE GİDECEK-
SORU : Derlüks sermaye artırımına gidiyormuş. Elde edilecek meblağın kullanım alanı genelde borç ödemeler için mi yoksa yatırım için mi olacak? Kısa-orta-uzun vadede hissenin genel bir değerlendirmesini yaparsanız çok sevinirim. Gönderen : Selhan Tankut14.04.2021, 13:49

Derlüks Yatırım Holding, 27.750.000 TL olan sermayesini yüzde 170,27 oranında bedelli artırarak 75 milyon TL’ye çıkaracak. Rüçhan hakkı, 1 TL nominal pay için 2,35 TL’den kullandırılacak. Bedelli sermaye artırımının gerçekleşmesi halinde şirket yaklaşık 110,6 milyon TL gelir elde edecek. Şirketin yüzde 10,81 oranındaki büyük ortağı Cemal Güzelci, sermaye artırımı sırasında yeni pay alma haklarının tamamını kullanacak. Ayrıca diğer ortakların kullanmadığı rüçhan haklarını da satın alacak. Büyük ortak gerek mevcut paylarını gerekse bedelli sermaye artırımı sonrası gelecek yeni paylarını bir yıl boyunca satmayacağı yönünde de taahhütte bulundu. Şirketin halihazırda dört iştiraki bulunuyor. Bunlardan Emiliano Deri ile Vizyon Pazarlama’nın sermayesinin yüzde 100’üne, Havana Motor’un yüzde 51’ine, Toprak Enerji’nin yüzde 45’ine sahip bulunuyor. Bedelliden gelecek fonun 100 milyon TL’si bu dört iştirak arasında paylaştırılacak. 40 milyon TL’si Toprak Enerji’ye, 20 milyon TL’si Havana Motor’a 25 milyon TL’si Vizyon Pazarlama’ya ve 15 milyon TL’si Emiliano Deri’ye yatırım amaçlı verileceği belirtildi. Kalan 10,6 milyon TL ise firmanın kendi işletme sermayesinde kullanılacak. Ortaklardan elde edilecek gelirin şirketin kârını ne ölçüde geliştireceği ise bu aşamada belirsiz. Fiyat seyrine bakıldığındaysa hissede Kasım 2020’den bu yana satış ağırlıklı işlemlerin daha baskın olduğu gözleniyor. Bedelliden elde edilecek gelirin firmanın kârına güçlü etkisi olacağı yönündeki beklentinin güçlenmesi hisseye ilgiyi artıracaktır. Aksi durumdaysa mevcut satış baskısının devam etmesine sebep olacaktır.

DERLUKS YATIRIM HOLDING DERHL

Alış0,00

Satış9,24

Gün İçi En Düşük8,81

Gün İçi En Yüksek9,79

PD/DD3,97

FK18,67

Fiyat9,24

Değişim-1,28%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI