SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARINI ARAŞTIRIYOR-
SORU : Başkent Çimento’nun maliyetleri düşürücü bir yatırımı olup olmadığını öğrenebilir miyim? Gönderen : Samet14.08.2023, 00:10

Baştaş Başkent Çimento, geride kalan üç yılın ilk ikisinde zarar ederken geçtiğimiz yıl yüksek miktarda kâr elde etti. Kârın oluşmasında artan satış gelirlerinin etkisi bulunuyor. Firma son açıkladığı 2023 altı aylık mali tablolarında da kârdaki artışını korudu. Yılın ilk yarısında da satış gelirlerinin artması dönem sonu kârını büyüten bir etken olmakta. Maliyet ve giderlerde ise olağan dışı bir artış söz konusu değil. Satış gelirleri ile uyumlu bir artış söz konusu. Öte yandan şirket yaptığı açıklamada artan enerji maliyetleri karşısında alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi ve kullanılması için arayış içinde olduğunu belirtti. Bu kapsamda ön çalışmalar yaptığını ifade ediyor. Bununla birlikte henüz alınmış bir karar bulunmuyor. Tüm bunlardan ayrı olarak fiyat seyri takip edildiğinde en yüksek seviyesini Şubat 2023’te 7,50 TL ile elde ettiği gözleniyor. Hisse, sonrasında gelen satışlarla gerilerken özellikle mayıstan bu yana tekrar piyasadaki olumlu havanın da etkisiyle yönünü yukarı çevirdi. Şimdilerde de 5,94 TL seviyelerinde işlem görüyor. Alımların devam etmesi durumunda şubat ayındaki zirvesini tekrar test etmesi mümkün olabilecek.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

BASTAS BASKENT CIMENTO BASCM

Alış0,00

Satış15,83

Gün İçi En Düşük15,16

Gün İçi En Yüksek15,72

PD/DD2,39

FK10,70

Fiyat15,83

Değişim0,70%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI