SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : BASCM’ı Fransız büyük ortak sayesinde sağlam bir hisse olarak görüyorum. Ancak niçin halen PÖİP’te işlem görüyor. BIST sürekli pazarda işlem görmesi için ne yapılmalı? Gönderen : Ercan 15.07.2020, 16:45

Bir firmanın hakim ortağı ya da daha açık ifade ile yönetimi, şirketi hedeflerine ulaştırabilmesi açısından önemlidir. Yöneticileri isabetli kararlar alabildiği ölçüde şirketin gelir ve kârlılığı da artacaktır. Bu anlamıyla işlem yaparken firmanın yönetici kadrosunun göz önünde bulundurulmasında yarar var. Baştaş Başkent Çimento’nun geçmiş mali performansı takip edildiğinde kârlı bir yapıya sahip olmakla birlikte düzenli şekilde büyüyen bir yapısının olmadığı gözleniyor. Son beş yılda bir yıl kâr ederken ertesi yıl zarara döndü. Kâr etse de istikrarlı bir büyümeden bahsetmek mümkün değil. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin sermayesinin yüzde 87,90’ı yabancı ortak Parfıcım PFI’ya ait bulunuyor. Takas saklamadaki oran ise yüzde 5 ve bunun da yüzde 60’ı İş Yatırım Menkul Değerler’in saklamasında yer alıyor. Veriler hissenin toplu olduğunu gösteriyor. Halihazırda Piyasa Öncesi İşlem Platformu (PÖİP)’te bulunan şirketin farklı bir pazara geçmesi ancak koşulların varlığı halinde mümkün olabilecektir. PÖİP’te halka açık statüde olup payları Borsada işlem görmeyen şirketlerden, Borsa tarafından bu Platformda işlem görmesine karar verilenlerin hisseleri işlem görebilmekte. Burada yer alan firmalar ise koşulları sağlaması halinde her zaman diğer pazarlara geçebilir. Hisse, mart ayında test ettiği 2,19 TL’nin ardından yükselerek 1 Temmuz 2020 günü en yüksek 4,67 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında gelen satışlarla birlikte gerilerken şimdilerde 4,35 TL’den işlem görüyor. Son bir yıldaki günlük ortalama işlem hacmi ise 30 bin TL’nin altında. Bu durum aynı zamanda aktif bir piyasanın varlığına da mani oluyor. Kârı artan ve hacmi olan hisselerin takip edilmesi her zaman için riski düşürecektir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

BASTAS BASKENT CIMENTO BASCM

Alış0,00

Satış15,83

Gün İçi En Düşük14,70

Gün İçi En Yüksek14,70

PD/DD2,39

FK10,70

Fiyat15,83

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI