SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Başkent Çimento neden hep düşüyor? Bu kağıdın bir gün çıkma ihtimali olmayacak mı? Gönderen : Rıza Çetin08.09.2019, 21:56

Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda işlem gören Başkent Çimento, sektördeki daralmaya paralel bir durum sergiliyor. İnşaat sektöründeki daralma ister istemez çimento sektörünü olumuz yönde etkilerken Başkent Çimento da bundan kurtulamadı. Son iki yıldır kârını düşüren şirket son açıkladığı 2019 altı aylık bilançosunda ise zarara döndü. Yılın ilk yarısında firmanın satış gelirlerinde düşüş gözlenirken artan finansal giderlerle birlikte dönem sonunda zararı arttı. Mali performanstaki düşüş eğilimi hissenin fiyatına yansıyor. Geçtiğimiz yıl en yüksek 2,74 TL’yi test ederken sonrasında geriledi. Mayıs 2019’dan bu yana ise 1,70 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Mevcut fiyat hisse yönünden dip seviyelere denk geliyor. Ancak zararın devam etmesi halinde şimdilerde 1,75 TL’den işlem gören hissenin daha da gerilemesi gündeme gelebilecektir. Neticede gerçekleşen zarar ciddi bir basıncın oluşmasına yol açıyor. Borsada işlemde bulunurken gelir ve kârlılığını düşüren ya da zarar eden firmalar yerine büyüyen şirketlerin takip edilmesi getiri olasılığını her zaman için daha fazla artıracağını unutmamalı.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

BASTAS BASKENT CIMENTO BASCM

Alış0,00

Satış15,03

Gün İçi En Düşük17,33

Gün İçi En Yüksek17,38

PD/DD8,41

FK43,13

Fiyat15,03

Değişim-4,02%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI