SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜŞEN KÂRLILIK ZARARA EVRİLDİ-
SORU : Bascm’nin Poip’ten çıkması için karı mı artı gelmesi lazım ya da halka açıklık mı artmalı? Gönderen : Hakan Yücekaya03.05.2021, 18:43

Hisse senedi piyasasında yer alan her pazarın özelliğine göre işlem görme kriterinde farklılık vardır. Yıldız Pazar, Ana Pazar, Alt Pazar, Yakın İzleme Pazarı, Yapılandırılmış Ürünler ve Fon Pazarı, Nitelikli Yatırımcı İşlem Pazarı olmak üzere altı pazar bulunurken buna ilave olarak bir de Piyasa Öncesi İşlem Platformu (POİP) yer almakta. Pazarlar arası geçişlerde temel kriter piyasa değeri olmakla birlikte buna ilave koşulların da olduğunu not etmek gerekiyor. Fiili dolasımdaki payların piyasa değeri, fiili dolaşım oranı, yerli bireysel yatırımcı, imtiyaz, yerli fon ve likidite gibi ilave kriterler bir hissenin hangi pazarda yer alacağını belirliyor. Baştaş Başkent Çimento, halihazırda Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda yer alıyor. Sermayesinin yüzde 5’i borsada bulunurken son bir yıldaki ortalama günlük işlem hacmi 343 bin TL. Mevcut şartlarda hissenin Yıldız Pazar ya da Ana Pazar’da işlem görme koşulunu zorlaştırıyor. Oldukça düşük hacimle işlem gören şirketin son dört yılda kârı hızla azaldı ve 2020 yıl sonu bilançosunda 41,5 milyon TL zarar açıkladı. Kârlılıktaki performans kaybının devamı halinde zararın da sürmesi kaçınılmaz görünüyor. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişme ise Rekabet Kurulu’nun firma hakkında inceleme başlattığını duyurması ile ilgili. Kurul’un olası vereceği bir ceza halinde firmanın kârlılığı olumsuz yönde etkilenecektir. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde ise yılın ilk haftasında 20,50 TL ile zirvesini test ettiği sonrasındaysa gerilediği gözlendi. Şimdilerde 13,89 TL seviyelerinde işlem görüyor. Zararı sürmesi halinde hisse üzerindeki baskının da devam etmesi gündemde kalacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

BASTAS BASKENT CIMENTO BASCM

Alış0,00

Satış16,22

Gün İçi En Düşük14,70

Gün İçi En Yüksek14,70

PD/DD2,44

FK10,97

Fiyat16,22

Değişim1,38%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI