E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYılmaz: TL uzun dönemde değer kazanır, kaybetmez---

Yılmaz: TL uzun dönemde değer kazanır, kaybetmez

Yılmaz: TL uzun dönemde değer kazanır, kaybetmez
23 Ekim 2023 - 21:24 borsagundem.com

TBMM'de başlayan 12. Kalkınma Planını görüşmelerinde söz alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz TL'yi kastederek, "Gelişmekte olan ülkelerin para değeri uzun dönemde değer kazanır, kaybetmez" dedi

Kurda herhangi bir hedef ve tahminleri olmadığını, serbest kur rejimi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Finansal Piyasalarda istikrarsızlığa yol açmadan çıkş süreci devam edecek. Bankacılık sistemi KKM'den çözülen kaynağı TL cinsi mevduata yönlendiriyor ve devam edecek" dedi.

12. Kalkınma Planının görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kur korumalı mevdaut (KKM) ve kurma ilgili açıklamalar yaptı.

"ÇİN HARİÇ, DİĞER ÜLKELER TÜRKİYE'NİN GERİSİNDE KALDI"

KKM için son dönemde atılan adımlarla çıkış sürecinin başladığına dikkat çeken Yılmaz, "Finansal Piyasalarda istikrarsızlığa yol açmadan çıkş süreci devam edecek. Bankacılık sistemi KKM den çözülen kaynağı TL cinsi mevduata yönlendiriyor ve devam edecek. Çin hariç gelişmekte olan ülkelerin gelişme hızı Türkiye’nin gerisinde kaldı" diye konuştu.

"SERBEST KUR REJİMİ VAR"

Yılmaz kur hedefi ve tahminlere ilişkini olarak da kurda herhangi bir hedef ve tahmin olmadığının altını çizerek, "Serbest kur rejimi var, son dönemlerde önemli hareketlilik oldu önümüzdeki dönemde böyle hareketlilik beklemiyoruz. Teknik ve siyasi olarak beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, nominal değil reel kur üzerinden değerlendirme yaptıklarının belirterek, "Gelişmekte olan ülkelerin para değeri uzun dönemde değer kazanır, kaybetmez" dedi.

Cevdet Yılmaz: Hiçbir girişim başarılı olamayacaktır

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Kurda istikrar öngörüyoruz

 

Bakan Şimşek'ten Gabar petrolüne ilişkin açıklama

 

Almanya yatırıma mı geliyor? Türkiye'ye ekonomi çıkarması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa bozbıyık24 Ekim 2023 14:46

    bu adam uzayda yaşıyor herhalde

  • Asrın bakanı24 Ekim 2023 12:06

    Ahhhahahahahaha (A)  (A)  (A) 

  • azmi24 Ekim 2023 11:00

    Kaybettiği kadar kaybetti zaten , 200 lira 17 lira oldu diyen bir video izlemiştim, ne üzücü

  • Turkogluturk24 Ekim 2023 09:25

    Maasallah efektif kurumuzu oyle bir gomdulerki.dogru valla efektif kurda badimiza daha kotusu gelmez.yoksa grlirmi.kabuslari gercek yapan adam bunuda yaparmi.

  • Hoca24 Ekim 2023 08:10

    Halk faize alıştı diye sevinen islamcilar

  • acacu24 Ekim 2023 00:33

    Senin ülkende enflasyon %70 ( Resmi rakam ile ) onların ülkesinde en yüksek olanda %10. Aradaki %60 fark kadar paran devalüe olmazsa nasıl ihracat yapacaksın? Kendi orta vadeli planını tuttursan bile 2026 da anca tek haneye inebileceğini ilan etmişken, bu açıklama zırvalıktan başka bir şey değil. 

  • Turkogluturk24 Ekim 2023 09:24

    Pala umarim espri yapiyorsun.

  • Pala24 Ekim 2023 08:11

    Koskoca reisin seçtiği adamdan akıllı misin?

  • Mucise Reis : )23 Ekim 2023 23:07

    Atarız 6 sıfır olur biter... :D  ya laf laf laf laf icraat sıfır. Sanki üniversitede ders anlatıyor :D irat yok, abuk subuk muhabbet. spor programlarındakı sohbetşer gibi içi boş skor deiştirmeyen muhabbetler. su akar yolunu bulur.

  • bircihan 23 Ekim 2023 22:50

    Borsa ayin 26 sina kadar yukarı çıkış 26 si mb faiz kararını açıkladığı gün düşecek 26 si akşamı shortlar alacaklar 27 si yön yukarı 27 si yeni faiz oranları geçerli olacak 27 si ile shortta kalanlar hafta sonuna faizle girmemek için satacaklar ellerindekini ama nafile yakalananin donunu alacaklar