E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni haftada piyasaların seyri nasıl olacak?---

Yeni haftada piyasaların seyri nasıl olacak?

Yeni haftada piyasaların seyri nasıl olacak?
16 Mart 2024 - 17:00 borsagundem.com

Seçim öncesinde kurumsal yatırımcıların yeni pozisyon almak istememeleri var olan kârlılık pozisyonlarında da realizasyona gitmeleri satış baskısına neden oluyor

31 Mart'taki yerel seçimlere sayılı günler kala yatırımcıların da siyasi görünüme odaklı hareketleri dikkat çekiyor. Zeynep Aktaş, ekonomim.com'daki yazısında piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte Zeynep Aktaş'ın köşesinden o bölüm:

Piyasalardaki dalgalanmalar, yerli kurumsal yatırımcıların satış eğilimleriyle derinleşmeye devam ediyor. Gözlemlenen trend, emeklilik fonlarındaki hisse senedi oranının %24,87’ye düşmesi ve yatırım fonlarında da benzer bir şekilde %17,75 seviyesine gerilemesi yönünde. Bu düşüş, 22 Şubat’taki %27,08 ve %19,33’lük hisse senedi oranlarına kıyasla belirgin bir değişim. Bu durum, kurumsal yatırımcıların temkinli bir yaklaşım sergilediklerini gösteriyor. Yabancıların ise borsadaki payı yüzde 36,61 seviyesinde bulunuyor.

Seçim öncesinde kurumsal yatırımcıların yeni pozisyon almak istememeleri var olan kârlılık pozisyonlarında da realizasyona gitmeleri satış baskısına neden oluyor. TCMB’nin miktarsal sıkılaştırma adımları da kredi maliyetlerini yükselttiği için borsada satışları getiriyor. BİST 100 Endeksi’nin 8 ve 20 günlük hareketli ortalamaların altında kalması, kısa vadede satış baskısının sürdüğünü gösteriyor.

Ancak orta vadede, 50 günlük hareketli ortalamayı aşan seyrin sürmesi, mevcut ana trendin halen güçlü olduğuna işaret ediyor. Uzun vadeli perspektifte ise, 100 ve 200 günlük hareketli ortalamaların üzerindeki tutunma, endeksin ana yükseliş trendinin devam ettiğine dair güven verici bir sinyal olarak kabul edilebilir.

Fitch Ratings'ten Türkiye için 'seçim sonrası' değerlendirmesi

 

Yıllık getirisi en yüksek hisseler

 

Küresel piyasalarda gözler Fed kararında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)