E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni haftada piyasaların seyri nasıl olacak?---

Yeni haftada piyasaların seyri nasıl olacak?

Yeni haftada piyasaların seyri nasıl olacak?
02 Mart 2024 - 10:06 borsagundem.com

Seçim öncesi volatilite, yatırımcıların dikkatle takip ettiği bilanço bazlı hisseleri ön plana çıkarıyor.


Mart ayının ilk işlem günü pazartesi. Yerel seçimlere de bir aydan az bir süre kala yatırımcıları nasıl bir piyasa bekliyor? Zeynep Aktaş, ekonomim.com'daki haberinde piyasaların yeni haftadaki seyriyle ilgili değerlendirmede bulundu. İşte Aktaş'ın o haberi:

Kurumsal yatırımcılar, portföylerindeki hisse oranını azaltıyor. BİST 100 Endeksi kritik ortalama seviyelerinde dalgalanıyor. Tema bazlı fon getirileri ve kâr realizasyonları piyasadaki hareketliliği şekillendiriyor. Seçim öncesi volatilite, yatırımcıların dikkatle takip ettiği bilanço bazlı hisseleri ön plana çıkarıyor.

Piyasaların seyrini kurumsal yatırımcılar belirliyor. Kurumsal yatırımcıların seyrine baktığımızda Yatırım Fonlarının hisse oranlarını 1 puanlık azalttıkları, Emeklilik Fonlarında da hisse senedi oranlarında 1 puana yakın düşüş olduğunu görüyoruz. Yabancıların borsadaki payı ise yüzde 36,28 seviyesinde.

Yabancı payı 27 Şubat tarihinde 35,67'e kadar geriledi. Haftanın son iki gününde artış gözlendi. Ancak bu da piyasaya yeni para girişi diyebileceğimiz bir miktar değil. Hisse bazında hareketlilikler var. Piyasalar seçim sonrası için bekleyişte. Kurumsal yatırımcılar bir puanlık daha azaltmaya giderse 20 ve 50 günlük ortalamalar test edilir.

BİST 100 Endeksi 8 günlük ortalama etrafında hareket ediyor. Bu seviyenin altında 20 ve 50 günlük ortalamalara doğru geri çekilme yaşanır. Bu da 9.000 ve 8.600'lü seviyelere işaret ediyor. 8 günlük ortalama 9.206'da bulunuyor. İki aylık yükseliş %25 Borsada iki ayda yaşanan yüzde 25'lik yükseliş sonrası kâr realizasyonlarıda gözleniyor. Yatırım Fonlarının paylarını azaltmasının önemli nedenlerinden birisi tema bazlı fonlarda ciddi getirilerin oluşması.

Kademeli olarak yapılan satışlar ister istemez fiyatlara da yansıyor. Orta ve uzun vadede yükseliş eğilimi korunuyor. Ancak seçime doğru daha fazla dalgalı hareketlerde görebiliriz. Bilanço bazlı hisse senetlerindeki gelişmeleri izlemekte fayda var. Uzun vadeli düşünen yatırımcılar pozisyonlarını koruyabilir. Kısa vadede ise hareketli ortalamalar izlenmeli.

Nvidia, piyasa değeriyle bir devi daha solladı

 

Ünlü milyarder açıkladı: Balon piyasasının 6 kriteri

 

Küresel piyasalarda risk iştahı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı02 Mart 2024 16:19

    seyir ne olursa olsun dünyada en ucuz borsa bizim borsa TL deki deger kaybı ülkemiz için utanç verici .döviz bazında aşırı degersiz borsamız var.