E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen: Enflasyonu düşürme mücadelemizde ilerleme var---

Yellen: Enflasyonu düşürme mücadelemizde ilerleme var

Yellen: Enflasyonu düşürme mücadelemizde ilerleme var
14 Şubat 2024 - 07:48 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Salı günü yaptığı açıklamada Ocak ayı ekonomik verilerini değerlendirdi. Yellen, ''Enflasyonu düşürme mücadelemizde önemli ilerleme'' ifadelerini kullandı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Salı günü enflasyonla mücadelede ilerleme kaydedildiğini

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Salı günü yaptığı açıklamada, Ocak ayı tüketici fiyat endeksi verilerinin, barınma maliyetlerindeki artışın endeksi ekonomistlerin öngördüğünden daha fazla artırmasına rağmen enflasyonla mücadelede ilerleme gösterdiğini söyledi.

Yellen, Ocak ayındaki yüzde 0,3'lük sürpriz artışa değil, yüzde 3,1'lik yıllık TÜFE enflasyon rakamına odaklandı ve "Bu sabahki TÜFE raporu, Ocak ayında manşet tüketici fiyat endeksinin yüzde 3,1'e düştüğünü gösterdi. Bu, Haziran 2022'deki zirvenin altı puan altında Aynı zamanda birçok tahmincinin enflasyonun düştüğünü görmek için ihtiyaç duyacağımızı öngördüğü durgunluk da gerçekleşmedi" dedi.

Yellen, benzin, yumurta ve havayolu biletleri gibi temel hane halkı harcamalarının fiyatlarının düşmesiyle Biden yönetiminin "enflasyonu düşürme mücadelemizde önemli ilerleme" kaydettiğini söyledi.

Asya borsalarında pozitif seyir

 

Asya borsaları güne düşüşle başladı

 

Asya borsalarında tatil etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi14 Şubat 2024 10:51

    Abd enflasyonu beklendiği gibi gelmedi , yıllık hem de 2.9 yerine 3.1 geldi diye biz niye papaz oluyoruz . Yıllık dedin mi % 60 _ 120 arası olmalı , böyle memlekette yemeli de yaşamalı diyeceğim de diyemiyorum... :(  :(