E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları güne düşüşle başladı---

Asya borsaları güne düşüşle başladı

Asya borsaları güne düşüşle başladı
14 Şubat 2024 - 07:33 borsagundem.com

ABD enflasyon verilerinin Wall Street'i gece boyunca düşüşe geçirmesinin ardından Japonya hisse senetleri Asya-Pasifik piyasalarında düşüşün öncüsü oldu

Asya piyasaları beklenenden daha sıcak gelen ABD enflasyon verilerinin Wall Street'i düşürmesinin ardından Japonya hisse senetleri öncülüğünde düştü.

Beklenenden daha sıcak gelen ABD enflasyon verilerinin Wall Street'i gece boyunca düşüşe geçirmesinin ardından Japonya hisse senetleri Asya-Pasifik piyasalarında düşüşlere öncülük etti.

ABD tüketici fiyat endeksi 12 aylık bazda yüzde 3,1, aylık bazda ise yüzde 0,3 arttı. Dow Jones anketine katılan ekonomistler, TÜFE'nin Ocak ayında aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 2,9 artmasını bekliyorlardı.

Değişken gıda ve enerji bileşenlerini içermeyen çekirdek fiyatlar aylık bazda yüzde 0,4, önceki yıla göre ise yüzde 3,9 arttı. Çekirdek TÜFE'nin Ocak ayında sırasıyla yüzde 0,3 ve bir önceki yıla göre yüzde 3,7 artması bekleniyordu.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi, Ay Yeni Yılı tatilinin ardından şehrin ticarete dönmesiyle yüzde 0,58 düştü.

KANDA: YÜKSEK BİR ACİLİYET DUYGUSUYLA

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,78 düşerek 34 yılın en yüksek seviyelerinden geri çekilirken Topix yüzde 1,21 ile daha büyük bir kayıp yaşadı.

Nikkei Salı günü yaklaşık yüzde 3 oranında artış göstererek 38.000 sınırını kısa süreliğine aştı. Bu seviyeye en son 1990 yılında ulaşmıştı.

Japonya'nın önde gelen Döviz diplomatı Masato Kanda, Reuters'e göre yen açısından "döviz piyasasındaki son hareketlerin hızlı olduğunu" ve yetkililerin bunları "yüksek bir aciliyet duygusuyla" izlediğini söyledi.

Asya borsalarında pozitif seyir

 

Asya borsalarında tatil etkisi

 

Asya borsaları bölgeden gelen verilerin ardından yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)