E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te fırtına öncesi rekoru---

Wall Street’te fırtına öncesi rekoru

Wall Street’te fırtına öncesi rekoru
30 Ocak 2024 - 14:18 borsagundem.com

Amerikan borsaları geçtiğimiz günü iki büyük endekste de kaydedilen rekorla tamamlamıştı. Ancak uzmanlar haftanın ilk günün fırtına öncesi sessizlik olduğunu düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street haftaya yükselişle başladı. Ancak yatırımcıları oldukça yoğun bir hafta bekliyor. ABD borsalarında S&P 500 ve Dow Jones endeksleri pazartesi günü yeni rekorlar kırdı. Yatırımcılarsa büyük teknoloji devlerinin bilançolarına, ABD Merkez Bankası toplantısına ve ekonomik verilerin damga vuracağı bir haftaya ayak uydurmaya çalışacak.

Hafta içerisinde S&P 500 Endeksi’ndeki 100 şirket bilançosunu açıklayacak. Son dönemde endeksleri adeta sırtında taşıyan Muhteşem Yedili’nin içerisindeki 5 şirket de bilanço açıklayacak şirketler arasında. Endeksin kabaca yarısı hafta sonuna kadar bilançolarını bildirecek. Alphabet ve Microsoft’un bugün, Meta Platforms, Amazon ve Apple’ın da perşembe günü çeyrek raporları yayınlanacak.

ABD Merkez Bankası (FED) bugün ve yarın para politikası toplantısını gerçekleştirecek. FED’in politika faizlerini sabit tutması bekleniyor. Ancak faiz oranlarını düşürmeye daha meyilli olduklarına dair sinyaller vermeleri halinde bu piyasalar için sembolik bir anlam taşıyacak.

Haftanın kapanış gününde ise ABD tarım dışı istihdam raporunun yayınlanması bekleniyor. Yatırımcılar ekonomi ve enflasyona ilişkin beklentilerini değerlendirmek için ocak ayında istihdamın nasıl bir performans gösterdiğini anlamaya çalışacak.

Wall Street Journal’ın haberine göre Lord Abbett’in Sabit Gelir Portföy Yöneticisi Leah Traub pazartesi günü kapanış sonrasında yaptığı açıklamada, “Bugün fırtına öncesi sessizlikti. Çünkü haftanın geri kalanı oldukça hareketli geçecek” ifadelerine yer verdi.

ABD borsalarında geçtiğimiz gün elde edilen kazançlara tüketici tercihleri sektörü damga vurdu. Kurvaziyer gemi şirketi Carival, Domino’s Pizza ve elektrikli araç üreticisi Tesla hisseleri %3’ün üzerinde yükseldi.

Finansal hizmetler firması SoFi Technologies’in beklenenden daha iyi bilanço bildirmesinin ardından şirketin hisseleri %20 yükseldi. Akıllı süpürge Roomba’nın üreticisi iRobot’un hisseleri ise Amazon ile anlaşmalarını feshetmeyi kabul etmesinin ardından %8,8 değer kaybetti.

Para yöneticileri FED Başkanı Jerome Powell’ın çarşamba günü yapacağı açıklamada piyasaların faiz indirimi beklentilerine yönelik vereceği mesajları bekliyor. Vadeli işlemler piyasalarındaki yatırımcılarsa mart ayı toplantısında faiz indirimlerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda bölünmüş durumda.

WSJ haberinde Navellier & Associates’in Baş Yatırım Sorumlusu Louis Navellier güçlü ekonomik verilerin FED tarafında enflasyon korkularını körükleyebileceğinden dolayısıyla faiz indirimlerinin de ertelenebileceğinden endişe duyuyor. Borsa uzmanı düşük faiz oranlarının piyasaların dışında tutulan nakit varlıkları borsalara geri çekmeye yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Navellier, “Faizler düşene kadar bu para serbest bırakılmayacak. Sonbahara kadar FED’in faiz indirimlerine gerçekten ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

Euro Bölgesi ekonomisi son çeyrekte büyümedi

 

Jeremy Siegel: Boğa piyasası Fed’e bağımlı değil

 

Zenginlerin ‘sessiz’ lüksü yatırımcılara kâr getiriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)