E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralar Wall Street'in en iyi banka hisselerinden daha iyi bir performans sergiliyor---

Wall Street'in en iyi banka hisselerinden daha iyi bir performans sergiliyor

 Wall Street'in en iyi banka hisselerinden daha iyi bir performans sergiliyor
19 Mart 2023 - 20:47 borsagundem.com

Piyasa değeri 2023 yılında 194 milyar dolara ulaşan, yeni yılın ilk günlerinden bu yana yüzde 66 değer kazanan Bitcoin, küresel bankacılık krizi korkuları artarken, Wall Street'in en iyi banka hisselerinden çok daha iyi bir performans sergiliyor.

Bitcoin (BTC), 2023 yılının ilk günlerinden bu yana muazzam bir değer artışı yakaladı. Son üç ay içerisinde yüzde 66 değer kazanan BTC, Wall Street'in en iyi banka hisselerinden çok daha iyi bir performans sergiliyor. Bitcoin bir yıl içerisinde ilk defa ABD hisse senetlerinden ayrıştı ve fiyatı S&P 500'ün yüzde 2,5'lik kazancına ve Nasdaq'ın 2023'teki yüzde 15'lik düşüşüne kıyasla yaklaşık yüzde 65 değer kazandı.

100 milyar dolarlık kayıp

Cointelegraph'tan Yashu Gola'nın haberine göre, ABD'nin en büyük altı bankası 2023'ün başından bu yana piyasa değerinde yaklaşık 100 milyar dolar kaybetti. 100 milyar dolar kaybeden bankalar arasında ise JPMorgan Chase (JPM), Bank of America (BAC), Citigroup (C), Wells Fargo (WFC), Morgan Stanley (MS) ve Goldman Sachs (GS) yer alıyor.

Wall Street bankacılık şirketleri arasında en kötü performansı gösteren Bank of America'nın hisse senedi, değerlemede son bir yılda yaklaşık yüzde 17'lik bir düşüş yaşadı. Goldman Sachs yaklaşık yüzde 12'lik bir düşüşle onu takip ederken, Wells Fargo (yüzde 9,75), JP Morgan Chase (yüzde 6,5), Citi (yüzde 3,5) ve Morgan Stanley (yüzde 1) Goldman Sachs'i takip ediyor.

ABD bankalarının değerleri düşüşte

ABD bankalarının değerleri, şu anda halihazırda devam eden bankacılık çöküşlerinin ortasında düşüşe geçti. Buna geçtiğimiz hafta kripto odaklı bir banka olan Silvergate'in kepenk indirdiğinin duyurulması ve ardından Signature Bank ve Silicon Valley Bank'in düzenleyiciler tarafından kapatılması da dahil.

Kriz, Wells Fargo, JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup ve diğerleri tarafından 30 milyar dolarlık bir ortak yatırımla son anda kurtarılan First Republic Bank'ın çökmek üzere olmasıyla daha da büyüdü.

Öte yandan Bitcoin son 24 saat içerisinde yüzde 4,83 değer kazandı ve 27.250 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Bitcoin'de 'Fed' etkisi

 

SVB krizi Bitcoin'e yaradı

 

Signature Bank’in devrinde kripto şartı

 

Büyük iddia: Bitcoin fiyatı 1 milyon dolara ulaşacak!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)