E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSignature Bank’in devrinde kripto şartı---

Signature Bank’in devrinde kripto şartı

Signature Bank’in devrinde kripto şartı
17 Mart 2023 - 15:43 borsagundem.com

Signature Bank, bir şartla kurtarılacak: Kripto işinden vazgeç.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi bankacılık kriziyle karşı karşıya. Silicon valley Bank’in (SVB) iflasından sonra art arda gelen iflas haberleri, piyasaları endişelendiriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, SVB’nin iflasıyla başlayan ve giderek büyüyen bankacılık krizi, düzenleyicilerin olaya el koyması ve mevduat sahiplerini gücence altına alacağını açıklamasıyla biraz olsun durulmuştu. Ancak yavaş yavaş ortaya çıkan detaylar, kurtarma paketlerinin sanıldığı kadar masum olmadığını gösteriyor olabilir.

Bankaların üçü de kripto sektörüne hizmet veriyordu

Insider’dan Morgan Chittum’un haberine göre, düzenleyicilerin, SVB’nin iflasının ardından çöken bankalardan biri olan Signature Bank için müstakbel teklif sahiplerine firmanın kripto işini bırakması şartını getirdiği konuşuluyor.

Kaynakların Reuters'e verdiği bilgiye göre, düzenleyiciler tarafından el konulan ve müzayedeye çıkarılacak olan Signature Bank'ı kim satın alırsa alsın, kripto para işinden vazgeçmeyi kabul etmesi gerekiyor.

Kaynaklardan edinilen bilgiler, Federal Deposit Insurance Corporation’ın (FDIC), kapatılan Signature Bank’i satın almakla ilgilenen taraflardan Cuma gününe kadar teklif vermelerini istedi. Bir FDIC sözcüsü, Insider'a, potansiyel alıcının teklif koşullarını belirlediğini ve feshedilmiş bankadan hangi varlık ve yükümlülükleri almak istediğini düzenleyiciye bildirdiğini söyledi.

Bilindiği üzere, Signature Bank, geçen hafta kapanan alanında uzman üç bankadan biri konumunda bulunuyordu. Signature Bank’in yanı sıra aynı süreçte, bugüne kadarki en büyük ikinci bankacılık başarısızlığı olan Silicon Valley Bank ve Silvergate Bank da yer alıyordu. Feshedilmiş firmaların üçü de kripto ile ilgili olarak müşterilere hizmet veriyordu.

Kripto karşıtı mesaj

SVB'nin düşüşünden korkan müşteriler, bankadan, bi haftalık sürede 10 milyar doların üzerinde mevduat çekti. New York Mali Hizmetler Dairesi (New York State Department of Financial Services) Signature Bank'ı kapatılmasının 'mevduat sahiplerini korumak için’ yapıldığını söyledi.

Ancak Yönetim Kurulu Üyesi Barney Frank, verdiği demeçte, bankanın hala ödeme gücüne sahip olduğunu ve düzenleyicilerin ‘çok güçlü bir kripto karşıtı mesaj’ göndermek için görevi devraldığını söyledi. Frank, “Cuma günü geç saatlerde tamamen SVB'den bulaşan bir mevduat işlemi fark edene kadar herhangi bir sorun belirtisi görmedik” diye de ekledi.

Ayrıca bankanın, el koyulmadan önce Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (Securities and Exchange Commission) ve Adalet Bakanlığı tarafından olası kara para aklama izlemesi nedeniyle soruşturma altında olduğu bildirildi.

Jeremy Siegel: SVB’nin iflası piyasalar için olumlu olabilir

 

SVB, 'madendeki kanarya' mı?

 

Michael Burry: SVB’nin iflasında gerçek bir tehlike görmüyorum

 

Griffin: SVB mevduatlarını kurtarmak ahlaksızlık

 

SVB’nin kazananları ve kaybedenleri

 

SVB krizinin küresel finansa maliyeti 465 milyar dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)