E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street yeni bir kriz mi üretiyor?---

Wall Street yeni bir kriz mi üretiyor?

Wall Street yeni bir kriz mi üretiyor?
18 Ağustos 2020 - 14:21 borsagundem.com

Wall Street borsaları rekora doğru yükselişini devam ettirirken gerçekleşmesi olasılıksız görünen problemler yatırımcıların halen kafasını karıştırıyor. Beklenilmeyene hazır olan yatırım fonları ise kovid süreciyle şimdiden kârlarını katladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonomideki gerilimli atmosfere ve yaklaşan ABD seçimlerine rağmen Wall Street endeksleri rekor seviyelerle flört etmeye devam ediyor. ABD merkezli yatırım şirketi Universa Investments’ın Kurucusu Mark Spitznagel CNBC’ye verdiği röportajda yatırımcıların S&P 500’deki rekor seviyeye olan rallisini dikkatli takip etmesi konusunda uyardı.

Tüm dünyayı sarsan korona virüs ekonomisi 750 binden fazla insanın hayatına mal olurken milyonlarca Amerikalıyı işsiz bırakarak onlarca şirketi de iflasa zorlamıştı. Hisse senetleri ise bu süreçte %30’luk bir düşüş gerçekleştirmişti.

Universa, dünyada kimsenin tahmin edemeyeceği beklenmeyen ve çoğunlukla büyük yatırım çevrelerince hafife alınan olayların takip eden risklerden yararlanmak için bir riskli fon oluşturmuştu. Bu fon korona kovid-19 süreci boyunca oldukça başarılı bir performans gösterdi. Universa’nın bu fonunun kurulmasında “Siyah Kuğu: Olasılıksız Görünenin Etkisi” kitabının yazarı Lübnanlı Ekonomist Nassim Nicholas Taleb danışman oldu.

Spitznagel yatırımcılar için daha kötü bir öngörüde bulunmasa da şu anki piyasa ortamının dikkatsiz yatırımcılar için mayınlarla dolu olduğunu belirtiyor. Zira geniş çaptaki piyasalarda ekonomi hala bir ayağı çukurda hareket ederken hisse senetleri etkileyici bir ralliyle aşırı değerlenmiş durumda.

Fact Set’in verilerine göre, S&P 500 endeksi 23 Mart dibinden bu yana %51’lik bir ralli yakaladı. Aynı süreçte Dow Jones endeksi %50 yükselirken Nasdaq endeksi %62’yi aşan ralliyle göz doldurdu.

Yeni rezerv para birimi euro mu?

Aşırı değerlenme borsayı çökertir

Spitznagel röportajında konuyla ilgili, “Aşırı değerlenmenin direkt bir sonucu olarak borsa çöker. Şu anda piyasaların fazla değerlendiğini belirtmeyen pek fazla insan olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Yatırım uzmanı hisse senetlerine ilişkin, “Belki de daha fazla değerlenecekler. Bana kalırsa bu argümanın bugüne değil devam eden bir aşırı değerlenmeye ilişkin olduğunu düşünüyorum ve daha da fazla değerlenme de olabilir” ifadelerini kullandı. Spitznagel bu hızlı değerlenmenin Wall Street’te bir çöküş için bir ortam hazırladığı konusunda uyarıyor.

Bitcoin 12 bin doları geçti

 

Goldman Sachs borsalardan rekor bekliyor

 

Altın rallisi henüz bitmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)