E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs borsalardan rekor bekliyor---

Goldman Sachs borsalardan rekor bekliyor

Goldman Sachs borsalardan rekor bekliyor
18 Ağustos 2020 - 12:39 borsagundem.com

ABD bankası S&P 500 için yıl sonu beklentilerini 600 puan yükseltti. Bu rakam rekor seviyelerin kenarında dolaşan endeks için tüm zamanların en yüksek seviyeleri anlamına geliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street haftaya salgından önceki seviyelere eşit bir noktada başladı. Yatırım çevrelerinin ise borsalara ilişkin güveni artıyor. Goldman Sachs stratejistleri S&P 500 endeksinin bu yıl içerisinde şu anki değerinden %7 oranından yükseleceğini öngörüyor. Bankanın Baş Stratejisti David Kostin ve ekibi 2020 yılı sonu için S&P 500 hedeflerini 3.000 puandan 3.600 puana taşıdı.

Barrons’un haberine göre Goldman Sachs analistleri paylaştıkları notta endeksin 19 Şubat tarihinde 3.386 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı hatırlatılıyor. Endeksin şu anda rekor seviyenin yukarısında olmaması korona virüs darbesi ve küresel ekonomilerin donmasıyla açıklanıyor.

Goldman Sachs neden 3600 puan dedi?

Muazzam ekonomik darbe oluşturan, tüm dünyada 750.000’den fazla insanın ölümüne sebep olan kovid-19 krizi sırasında üçte bir oranında değer kaybeden S&P 500 endeksi tüm kayıplarını telafi etti. Endekste 500 farklı hisse bulunuyor. Fakat bir çeyrekten fazla süren %51’lik ralliyi destekleyen sadece 5 hisse var. Bu hisselerse, Apple, Microsoft, Amazon, Google’ın çatı şirketi Alphabet ve Facebook’a ait.

Borsadaki toparlanmanın diğer itici gücü, hükümet harcamalarının düşmesi ve ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sıfıra yakın bir şekilde kısması oldu.

Borsalarda yeni bir rekor bekleniyor


Goldman ekonomistlerine göre ABD Hazinesi’nin yıl sonu faiz oranları %1,1'e, 2021 ortalarında ise %1,4'e yükselecek. Ancak şirket kazançları da artacak ve bu artış genel beklentiden daha fazla olacak. Goldman, S&P'nin 2021'deki kazançları için Wall Street'in beklentilerinin hisse başına 165 dolar olduğunu söylüyor. Ancak ekonomistler gelecek yıl bu miktarın %30'luk bir artışla 170 dolara ulaşabileceğini, bu yükselişin 2022'de de %11'lik bir artışla takip edileceğini öngörüyor. Bu artışların yönlenmesinde, teknoloji ve sağlık hizmetlerindeki daha yüksek satış ve kâr marjları olacak.

Goldman Sachs’ın S&P 500 için yıl sonu hedefini 3.600’e yükseltmesinde bu faktörlerin etkili olması bekleniyor.

Biden cephesinde kara para iddiaları

ABD bankası kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimlerinin bu hedefi riske attığı konusunda uyarıyor. Goldman’ın piyasa beklentileri Demokratların seçimden zaferle ayrılmasını ve şirket vergilerinin artırılmasını içeriyor. Fakat diğer mali harcama ya da ticaret politikalarındaki değişiklikler bu hedefleri yarıda bırakabilir.

Goldman, ekonomi ve borsa için beklenen en büyük artışın salgını sona erdirebilen bir aşı olacağını söylüyor. Bankanın beklentisine göre en az bir aşı 2020 yılı sonuna kadar onaylanacak ve 2021 ortasına kadar geniş dağılıma başlayacak.

Yeni rezerv para birimi euro mu?

 

Altın rallisi henüz bitmedi

 

Borsa İstanbul faiz artışını mı fiyatlıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dardanel18 Ağustos 2020 14:20

    Tüm borsalar uçuyor bizim borsa yerinde sayıyor, büyük ihtimal aradaki açık sert şekilde kapanacak, bizim borsada yukarı güçlü hareket olması lazım

  • BARİS18 Ağustos 2020 13:45

    BİZİM BORSAMIZI DEĞİL DE HİSSELERİMİZİ PARÇALARLAR

  • Mehmet18 Ağustos 2020 13:10

    Yılsonu icin tum dunya piyasalar için toparlanma ve normale dönmesi bekleniyor. Bunlarin olmasi demek, suanki piyasanin daha da degerlenmesi ve yeni zirve hedefler anlamina geliyor zaten.