E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street haftaya sınırlı yükselişle başladı ---

Wall Street haftaya sınırlı yükselişle başladı

Wall Street haftaya sınırlı yükselişle başladı
15 Mart 2021 - 16:39 borsagundem.com

New York borsası geçtiğimiz haftayı karışık seyirle kapamıştı, yeni haftaya sınırlı yükselişle başladı. ABD borsası ekonomik iyimserlik ve tahvil faizlerinde yükseliş arasında kararsız seyrediyor.

ABD piyasaları 18 Mart'ta sona erecek Fed toplantısı öncesinde tahvil faizlerinde yükselişin yarattığı gerginlik ile teşvik paketinin getirdiği büyüme iyimserliği arasında kararsız bir seyir gösteriyor.

New York borsası, haftanın ilk işlem gününe karışık seyirle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, 120 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,39 artışla 32.907,76 puandan işlem gördü. S&P 500 endeksi yüzde 0,05 artarak 3.945,45 puandan, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,03 azalışla 13.315,81 puandan işlem görmeye başladı.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının etkileriyle mücadeleye yönelik 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin yasalaşmasına karşın tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle geçen haftayı karışık bir seyirle tamamlayan endeksler, yeni haftanın ilk işlem gününde de karışık bir seyir izlemeye devam etti. 

ABD'de tahvil faizlerinin seyri piyasaların odağındaki yerini korumaya devam etti. Geçen hafta cuma yüzde 1,64'e kadar tırmanarak Şubat 2020'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaşan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, bugün yüzde 1,60'a kadar geriledi. 

Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi imalat endeksi, martta 17,4 değeriyle Temmuz 2020'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. 

Analistler, Fed'in 16-17 Mart'ta gerçekleşecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak kararların yeni haftada piyasalar tarafından takip edileceğini bildirdi.

Sanılanın aksine borsa tahvil yatırımından daha güvenli

Borsanın yeni kazananları ortaya çıkıyor

Deutsche, o borsalarda yükseliş bekliyor

Borsa İstanbul'da Merkez temkini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)