E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVİOP, USD/TL sözleşmelerinde yarından itibaren...---

VİOP, USD/TL sözleşmelerinde yarından itibaren...

VİOP, USD/TL sözleşmelerinde yarından itibaren...
06 Ağustos 2020 - 11:22 borsagundem.com

VİOP'ta yarından itibaren USD/TL Vadeli İşlem Sözleşmelerinde toplam 16 ayın işleme açılmasına karar verildi

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) 7 Ağustos 2020 tarihinden itibaren USD/TL Vadeli İşlem Sözleşmelerinde aynı anda içinde bulunulan ay ve takip eden 15 ay olmak üzere toplam 16 ayın işleme açılmasına karar verildi.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) işlem gören USD/TL Vadeli İşlem Sözleşmelerinin vade döngü ayları Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos, Ekim ve Aralık olup aynı anda içinde bulunulan ay, takip eden ay, sonraki ilk üç döngü ayı ve aynı yılın Aralık ayı olmak üzere toplam altı vade ayı işlem görmektedir. Altı vade ayını tamamlamak için gerektiğinde bir sonraki takvim yılının Aralık vadeli işlem sözleşmeleri de ayrıca işleme açılmaktadır.

Yapılan değerlendirme sonucunda 7 Ağustos 2020 tarihinden itibaren USD/TL Vadeli İşlem Sözleşmelerinde aynı anda içinde bulunulan ay ve takip eden 15 ay olmak üzere toplam 16 ayın işleme açılmasına karar verilmiştir.

Bu çerçevede, Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Prosedürü’nde (Prosedür) değişiklikler yapılacaktır."

Dolar için kritik tahmin

TL sıkıntısına kredi çözümü

Euro rekor tazeledi, altın yükseliyor

Yabancılar borsada 893 milyonluk satış yaptı

Borsa İstanbul'da karışık seyir ve oynaklık sürüyor

Borsaları yükseltecek iki önemli sebep

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)