E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaları yükseltecek iki önemli sebep---

Borsaları yükseltecek iki önemli sebep

Borsaları yükseltecek iki önemli sebep
06 Ağustos 2020 - 10:10 borsagundem.com

Küresel ekonomilerdeki korona virüs karmaşası nedeniyle yükselişi şüpheyle karşılanan hisse senetleri endeksleri aşının bulunmasıyla ve teşviklerle birlikte bu şüphelerden arınarak güçlü bir yükseliş sağlayabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel hisse senetleri piyasaları herkesi şaşırtmayı çok sevse de bir yıldan az bir süre sonrası için borsaları önemli bir sürpriz bekliyor. Ekonomik hamlelerin ardından haziran ayında hisse senetleri oldukça değerlenmiş bir hale gelebilir.

Marketwatch yazarı Michael Brush gelecek sene içerisinde borsaların şu anki duruma göre çok daha yüksekte seyredebileceğini belirtiyor. Brush’a göre bu yükselişin oluşmasında iki sebep var.

Brush’a göre bir yıl içerisinde korona virüs aşısını görmeye başlayacağız. Bu ilk etapta mükemmel sonuçlar vermese de virüs karşı en savunmasız bireylerin korunmasında yeterliliği olacak. Bu durum insanların işyerlerine dönmesine ve ekonominin iyileşmesine yol açacak.

Brush’ın gelecek yıl için borsalarda öngördüğü rallinin ikinci sebebi ise ABD Merkez Bankası’nın (FED) tüm gücünü piyasalarda hissettirmesi ve ekonominin toparlanması için yeni teşvik paketlerini paylaşacak olmaları. Bu Brush’a göre S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones endekslerini daha fazla yukarıya doğru itecek.

Aşı beklentileri abartı değil

Jefferies’in biyo-teknoloji analisti Michael Yee Brush’ın aşı konusundaki abartılı görünen beklentilerini dayandırdığı isim. Yee’nin analizlerine göre birkaç ay içerisinde yeterince iyi seviyede olabilecek korona virüs aşılarının bulunması oldukça mümkün.

Sektörün içerisinden sızdırılan bilgiler de bu beklentileri doğruluyor. İlaç şirketi Merck’in Araştırma Laboratuvarları Başkanı Roger Perlmutter, “Farklı erken süreçlerde gördüğümüz sonuçlar, ilk aşama çalışmaları, umduğumuz kadar iyi bir durumda” ifadelerine yer veriyor.

Hangi sektöre yatırım yapmalı?

Brush geniş çaplı endekslerin çeşitlendirme için uygun olduğunu belirtiyor. Fakat bu süreçte değer kazanması beklentisi oluşturan biyoteknoloji şirketleri ironik bir biçimde kovid-19 krizi boyunca güvenli liman görevi gördüler. Marketwatch yazarına göre Joe Biden’ın olası seçim zaferi borsalar için risk unsuru oluşturuyor.

Brush bu süreçte ekonomik geri dönüş dönemlerinde en iyi performansı gösteren döngüsel hisselerin ekstra getiri sağlayabileceğini belirtiyor. Marketwatch yazarının tavsiye ettiği hisse grubu ise finans ve bankacılık hisseleri ile teknoloji hisseleri. Brush JP Morgan’ın ve Riley Financial’ın hisseleriyle birlikte teknoloji alanında Intel hissesine kendi bülteninde yer verdiğinin altını çiziyor.

Trump’tan J&J’a 1 milyar dolarlık aşı desteği

 

Teknoloji rallisi daha yeni başladı

 

Global risk alma iştahı güçlü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)