E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk hisseleri için "sat" tavsiyesi---

Türk hisseleri için "sat" tavsiyesi

Türk hisseleri için sat tavsiyesi
22 Ekim 2015 - 13:55 borsagundem.com

VTB analisti Akın Tüzün, Türk hisselerinde yabancıların kısa vadede alım planı yapmadığını işaret etti

VTB analisti Akın Tüzün, müşteriler için hazırladığı bilgilendirme notunda, Türk hisse senetlerinde yabancıların payının zirve noktasında olduğunu ve bunun genellikle yabancı yatırımcıların kısa vadede Türk varlıklarını artırmayı planlamadığının bir işareti olduğunu kaydederek, Türk hisse senetlerinde "sat" tavsiyesinde bulundu.

Tüzün, Türk hisse senetlerinin Eylül ayındaki düşük seviyelerde dolar bazında yüzde 19 sıçradığına dikkat çekti ve seçimler sonrası siyasi riskler konusunda çok fazla iyimserlik olduğu yolunda görüş bildirdi.

Koalisyon hükümetinin mümkün olduğunu söyleyen Tüzün, "Ancak piyasa, özellikle koalisyon hükümeti altında muhtemelen çözülemeyecek diğer siyasi ve jepolitik riskleri göz ardı ediyor" dedi.

Tüzün, bankacılık endeksi ile 2 yıl vadeli gösterge tahvil faizi arasındaki korelasyonun bankacılık endeksinin yüzde 5-10 kadar fazla değerli olduğunu işaret ettiğini ve tahvil faizlerinin kalıcı biçimde yüzde 10'un altına düşmesini beklemediğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cenk22 Ekim 2015 15:06

    Yorum yapan arkadaslar yabancı alması için ne gibi sebep var dolarları boz senet al ya sonra

  • Ozan22 Ekim 2015 14:52

    Çok sığ bir analiz çok sığ.

  • DOĞRU SÖYLE22 Ekim 2015 14:45

    BU YORUMU YAPANIN KARNI AÇMIYDI ACABAA

  • DOĞRU SÖZ22 Ekim 2015 14:30

    DOĞRU BU ANALİSTLER YABANCILARA ÇALIŞIYOR.MİLLETİN ELİNDEKİNİ YOK PAHASINA SATTIRIP YABANCILARIN SENETLERİ UCUZ FİYATTAN ALMALARINI SAYLAYACAKLAR.EĞER AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDARA GELİRSE BİST 100 BİNİ BULUR VE EĞER BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİLİRSE BİST 150 BİNİ BİLE BULABİLİR. BU NEDENLE BÖYLE YABANCILARA VEYA BIYIKLI YABANCILARA ÇALIŞAN ANALİSTLERE KULAK ASMAYIN

  • ankara22 Ekim 2015 14:12

    sattırıp düşük fiyatdan yapancıya aldıracak. 5 kollar