E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivTesla, Türkiye'de satışa sundu! İşte Model Y'nin fiyatı...---

Tesla, Türkiye'de satışa sundu! İşte Model Y'nin fiyatı...

Tesla, Türkiye'de satışa sundu! İşte Model Y'nin fiyatı...
04 Nisan 2023 - 03:25 borsagundem.com

ABD'li elektrikli araç devi Tesla, düzenlediği lansmanla Türkiye'de Model Y satışlarına başlayacağını ve ilk teslimatın Mayıs'ta gerçekleşeceğini duyurdu.

Tesla’nın uzun süredir konuşulan Türkiye lansmanı 3 Nisan’da düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. Tesla Türkiye CEO’su Kemal Gecer Türkiye’de satışa sunulacak modelleri ve detayları açıkladı.

Geçer, Tesla’nın Türkiye pazarına ilk olarak model Y otomobilini getireceğini ve aracın yarından itibaren ön siparişlerini alınacağını duyurdu.

Model Y’nin Türkiye pazarına Tesla’nın Berlin’deki Gigafactory tesisinden gönderileceği belirtildi. Tesla Model Y’nin Türkiye pazarında üç farklı versiyonla satışa sunulacağı belirtildi. Arkadan itişli 455 km menzile sahip Standard Range versiyonunun fiyatı 1 milyon 548 bin 732 TL olarak açıklandı. Çift motorlu, dört çeker aktarma organına sahip Model Long Range’in fiyatı da 1 milyon 619 bin 532 TL olarak belirlendi.

Aracın en üst paketi olan Model Y Performance versiyonu ise 1 milyon 778 bin 821 TL’den satışa sunulacak. Çift motorlu dört çeker aktarma organına sahip Model Y Performance versiyonunun menzili 514 km.

Tesla Model Y araçları fabrikada BTK onaylı SIM’ler ile internete bağlanabilecek. Araçlar için otonom sürüş özelliğinin (FSD) Mayıs ayına kadar hazır hale gelmesi planlanırken tüm versiyonlarda standart oto pilot fiyata dahil olacak. Öte yandan gelişmiş oto pilot istendiğinde 100 bin TL’lik bir ek ödeme yapılması gerekecek.

Tesla Model Y siparişi nasıl verilecek?

Tesla Model Y, Tesla’nın resmi internet sitesi üzerinden 4 Nisan tarihinden itibaren ön siparişe açılacak. Ön sipariş fiyatı 10 bin TL olacak ve araç teslimatlarının Mayıs ayından itibaren gerçekleşecek.

Teslimatların İstanbul Akasya ve Kanyon AVM’de yapılacağı açıklandı. Ek olarak Tesla’nın ilk servisi ise İstanbul Merter’de açılacak.

Tesla şarj istasyonları faaliyete geçecek

Ön siparişlerle beraber yarından itibaren İstanbul, Edirne, Bolu ve Ankara'da bulunan 30 hızlı şarj istasyonu devreye gireceği öğrenildi. İstasyonlarda 1 kWh şarj ücreti Tesla modelleri için 6,9 ile 7,7 TL arasında diğer marka elektrikli araçların şarj ücreti ise 8,6 TL olacak.

Tesla Model 3, Model 3 ve Model X’in Türkiye’ye getirilmesinin ise piyasa koşullarına ve vergi düzenlemelerine bağlı olacağı değerlendiriliyor.

Morgan Stanley: Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

 

Tesla'nın işten çıkarmalarında, 'sendikalaşma' iddiası

 

Musk, Tesla hisseleriyle hayır kurumlarını ihya etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tarkan04 Nisan 2023 14:07

    Bir togg etmez ancak gelmesi iyi olmuş.

  • Mucise Reis : )04 Nisan 2023 12:49

    Ben Togg alıp biner gezerim, Siz bana bakar yerli milli togg gelmiş koşun resim çekeyim diye gelir,  övünürsünüz :D haha Aferin.. Allah sizlerede gönlüne göre...  : ))) Seviyorum sizleri  :D

  • xyz06 Nisan 2023 14:45

    Cahil ve zavallı yahudi dönmesi!  Züğürt bir zavallı olduğunu sen de biliyorsun.

  • xyz05 Nisan 2023 09:30

    Karakter

  • Mucise Reis : )04 Nisan 2023 12:08

    Hiç kimse merak etmesin yerli milli otomobil üreten her devlet , asgari ücretlisi otomobil alıyorsa... Türk yerli ve milli otomobili üretilince her vatandaşı bu araca binecek. Bu günlerde gelecek. Yerli milli deniyor 1 fabrika var başka bişe yok :D onlarca fabrika kurdurtur yerli ve milli bir ürün üretildiğinde :D çocuk kandırıyorlar, anca... slogandan öteye gidemiyor yerli milli denen her birşey.... mesela iç ekektronık ekranlar yerli birmalar üretmeli.. iç dizayn parçaları, bazı vidalar, alternatif atölyeler, tesisler, iş sahaları, yerli mühendis gelişimi, üniversitelerde dizayn çizimler... bazu üniversitelere arge verilip farklı dizaynlar yaptırılmalı. mesela motorsikletler yamahaa tarzı yatay büyümeye geçilmeli... yazılımlar ile akıllı yapay zekalar oluşturulup robotlaşma yapan bir kaç şirket kurulmalı, vb. vb. oturup çalışma yapılmalı. yapılanlar ithal al 650 bin tl lik parçayı, montojla 850 bine sat ile olmaz yerlilik. Bir adım atıldı geriside gelmeli. 

  • AHMET ÖZBİLEN04 Nisan 2023 11:22

    Bu özellikdeki yabancı otomobiller 2 milyon TL ve üzerinde daha ne yarı fiyatına satılıyor.Bu üretim bantları arttıkca fiyatları düşmezse bile en azından fiyatlar fazla artmayacaktır.umarım bu hükümet yine seçilir kapasite ve iyileştirmeler güzelleşir yoksa bu hükümet bir daha seçilemez ise TOGG unutun arkadaşlar fabrikayı bir sebep gösterip kapattırırlar.IMF parayı vereceği zaman otomotive silah fabrikalarını kapattırmak için emir vermeyeceğinimi zannediyorsunuz.birde özertlik falan olur ise ülke büyük kaos ve kargasa yaşayıcaktır bakın görün.

  • Mucise Reis : )04 Nisan 2023 09:44

    Tesla = kendi yavap zekasını yazdı. Bu yapay zeka o kadar ileri gittiki robot teknolojısıne geçti bir grubu tezlanın, burada geleceğin yapay zekalı roboları üretilmeye başladı... Tesla otomobilleri yollarda kendi gidiyor, yapay zeka var ve uydulardan konumunu buluyor, bu sistemleri starlink uydu ağları kurarak geliştirmeyi düşünüyor, farklı alanlardada ilerlemeyi tercih etti... tesla pil sorununu aşmak için piller nano arge depolama vb alanlarda alternatif çalışmalar ile yan sanayoye geçti, gelecekte bunları satmak ve icat etmek için... tesla iphone alternatifi telefon peşinde starlink uydularına otomatık bağlanan uydu telefon gibi çalışan hızlı interneli teleofn arge sına bağlıyor. yanı enkaz altında , 7 kat bina altında vb olsanda telefon çekecek baz istasyonları ortadan kalkacak, ya bu adam TESLA OTOMOBİL YAPIYOR. biz ne yapıyoruz ? 650 bin tl ithaç edilen elektronık cihazları fabrikad amontajlıyoruz :D biz bu işi hakkı ile yapamaz isek, bir adım gidemeyiz. 

  • Vd04 Nisan 2023 12:41

    Kafada hainlik olunca fazla söze gerek yok

  • xyz04 Nisan 2023 12:15

    ali babacan basına bu omotobilin neresi TÜRK MALI demiş idi bende aynı fikirdeyim hem otomotiv fabrikası hemde silah sanayinin hepsi kapatılsın.

  • Mucise Reis : )04 Nisan 2023 12:03

    ne testi ? ncup testleri oldu mu ? ya nereden atıyorsunuz. Yalan dolan ne söylense hee he diyip beyninize sokuyorsunuz :D çarpışam testi ncup lar oldu mu ? yooo olmadı. olacak daha oda yapılacak, gerekli yerlere çelikbar takviyesi yapılacak, güvenlik önelmeleri gerekirse parça farklışlaşması vb eklenebilecek. ya biraz okuyun ya, burada işi gücü bırakıp birde sizin yalan yanlış uydurma cümlelerinize gülmekle vakit kaybediyorum :D sizin gibi 1000 cahil yerine 5 akıllı ile bu otomobillerin daha iyisini yapar bu millet. iş otomobil değil, gelecek dizaynları yapmak, yeni modeller üretmek, parçaları yerlileştirip içerde üretmek ve yan sanayi oluşturmak togg yapay zekalı robotlar..togg piller üretip, yerli dip içinde dunyaya cep telefonlara piller, pc lere piller bataryalar üretmek... ısıtma soğutma havalandırma beyaz eşyalarında öncü olmak. vb. montaj yapmıyor TESLA bizde öyle yapmalıyız.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA04 Nisan 2023 11:30

    Amma yandaşcılık yapıyorsun.Şuan tesla bile yılda 500 bin aracı zorla üretmekte olup, daha elektrikli otomobil piyasası yene başlıyor işe.artık şu goygoyculaktan vazgeç derim.senin kadar devletini ve şirketi yönetenlerin kafası çalışmıyormu.bu seçimleri bu hükümet kazanamaz ise geçmiş olsun bütün yarımlara derim.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK04 Nisan 2023 11:19

    TOGG yurtdışında girdi tüm testlerden olumlu rapor aldı bir tek sizler bu güzel projlerden neden rahatsız oluyorsunuz nerenize batıyor arkadaşlar söylermisiniz.elin yabancı yapınca oluyor bu ülkenin güzen inlarını yapınca sizler rahatsiz oluyorsunuz.

  • ALİ RIZA GÜZELKALE04 Nisan 2023 10:49

    Bizim otomobilde yazılım ve yapay zekanın olmadığını söyleyecek kadar zeka seviyen yokmuş senin.senin gibi geleceği göremeyen ve bu ülkeye hiç bir şey veremeyecekler batı hayranlığına ve köleliğine teslim olan zavallılar yüzünden bu ülkeye hiç bir şey yaptırmamışlardır.yaptığımız her güzel şeye bir kusur bulup yok bu montaj bu söyle bu böyle dersiniz sizlere yurtdışından milyonlarca dolar valizler ile gelir onların uşunu kaldırırsınız.

  • ALİ KODUŞ04 Nisan 2023 10:44

    Ali Babacan yakın tarihte basına çıkıp TOGG neresi TÜRK MALI montaj  demiş idi.Kemal kılıçtaroğlu ve milletvekilleri biz otomobil mi yapacağız bu yürüyecek mi, habertürk yazarı fatih altaylı ben ortada fabrikada üretim bandında otomobil görmüyorum siparişleri herhalde bir sene sonramı teslim edecekler bir tane 7 masadaki bu ülkeyi yöneteceğim diyenlerin bu güzel projelerin birini takdir dahi etmediler biri dahi fabrikalara dahi gitmezler ise  demek ki abd dostlarından gelecek talimat ile TOGG ve BAYKAR MAKİNA ve silah sanayilerini kapattırıp yine kendileri mallarını satacaklar diye düşünmekteyim.Bence Sende aynı zihniyetin çürüyen ürünlerdinden fosil kafalısın bence.

  • baran04 Nisan 2023 10:03

    Senin karakterin bozuuuuuk!  Şerefsiz fino daha Tesla broşür basmadan bu it Tesla nın satış müdürü gibi reklam yapıyor.  Satılmış zübük ne oldu asgari ücret pahalılık?  Seni kansız seni. U ydudan  sinyal almayınca yolda mı kaldın angus?  Diyorum ya meşrep meselesi  Pkk destekçisi Amerikan malını ancak senin gibi kansızlar alır.

  • Kaçan Grup04 Nisan 2023 09:37

    togg ile niye uğraşacağım, tesla alırım fıstık gibi

  • Mucise Reis : )04 Nisan 2023 07:02

    Yakıt ucuz. O bakımdan mazot zamları , ötv, vb etkılemıyor...

  • baran04 Nisan 2023 10:50

    Bir ara kendini iktisat eğitimi görmüş ekonomist uzman  olarak tanıtmak istedin tabi cahilliğini yüzüne vurunca oturdun kaldın. Hala ne iş yaptığını bilen yok.  Kendini olduğundan fazla gösterme çabası önce cahillik sonra münafıklık alametidir.  

  • baran04 Nisan 2023 09:57

    Zeka özürlü Amerikan köpeği  TOGG Ak partinin değil milletindir.  Senin meşrebin bozuk karakterin bozuk. Satılmış bir itsin.

  • Mucise Reis : )04 Nisan 2023 09:45

    Parti şebeği aramızdaki fark, sen hayal dünyadan dar kalıbında yaşıyorsun :D cehaletin ve bilgisiz yazılarınla nca beni eğlendirirsin, saray soytarısından bir adım öteye geçemedin, boş adamsın. bilgisiz ve cahilsin. hiç bir alanda tam bilgin yok. düşüncelerin ilkokulseviyesinde cahilce. :D

  • baran04 Nisan 2023 08:49

    Aşağılık karakterler  TOGG u gördü mü yok asgari ücret yok pahalılık yok bilmem ne hatta fabrikayı bile injar eder.  Amerikan malı çıkyı mı yapmadığı yalakalık kalmaz. Ne pahalılık kalır ne yoksulluk. Fiyatı % 50 pahalı bile plsa fiyatına bile övgü. İşte sizin insan olma şansınız bunun için yok.  Aşağılık kompleks ve özenti o dereceye varmış ki  yüzüne tükürseler yine aynı güruha övgü düzer. 

  • Taha04 Nisan 2023 06:36

    Fiyatı çok iyi