E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivMorgan Stanley: Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli---

Morgan Stanley: Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

Morgan Stanley: Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli
07 Mart 2023 - 16:05 borsagundem.com

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir otomobil şirketinden çok bir teknoloji olarak kabul gören Tesla, hisselerin kötü performansı da dikkate alındığında, makro belirsizlikle mücadele noktasında uzmanlara göre zayıf bir performans vadediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD merkezli dev yatırım bankasının Tesla savunucusu isimlerinden Adam Jonas, yatırımcılar için en iyi tercihin Tesla değili Ferrari olduğunu belirtiyor.

Cazibeli risk/ödül oranı

Insider’dan Carla Mozee’nin haberine göre, Morgan Stanley'nin uzun süredir Tesla boğası olan analisti Adam Jonas fikir değiştirmiş gözüküyor. Jonas, yatırımcılara, ’eşsiz bir marka’ olarak nitelendirdiği Ferrari hisselerine yönelmelerini tavsiye ediyor ve ekliyor: “Ferrari, makro belirsizlikle başa çıkma noktasında en iyi konuma sahip markaların başında geliyor.”

Morgan Stanley, lüks araç şirketinin çekiciliğinin son derece öngörülebilir iş modelinde ve eşsiz markasında yattığını söyleyerek otomobil hisseleri arasında en üst sırada yer alan Tesla’nın yerine Ferrari'ye tercih ediyor.

Morgan Stanley Hisse Senedi Analisti Adam Jonas, yatırımcılarla paylaştığı notta, “Ferrari'yi elektrikli araç (Electric Vehicle - EV) yutturmacasından ve riskinden kaçınan en savunmacı isim olarak görüyoruz. Ferrari, oldukça cazibeli bir risk/ödül oranı sunuyor” diye yazıyor.

Ferrari’nin elektrikli aracının yüksek talep görmesini bekliyoruz

Yatırım bankası, NYSE'de işlem gören Ferrari'de fiyat hedefini hisse başına 280 dolardan 310 dolara yükseltti. Yoğun yatırım alan hisse senedindeki bu olası hareket, mevcut seviyesi olan 271.45 dolara göre yüzde 14'lük bir artış anlamına geliyor. Hisseleri bu yıl yaklaşık yüzde 58 oranında artan Tesla ise hafta başlarken yaklaşık yüzde 1,5 oranında değer kaybetmişti.

Morgan Stanley, “Ferrari ucuz değil ama güvenliğin de bedeli bu” diyor. Banka, Ferrari'nin elektrikli araç alanındaki fırsatının hafife alındığını da ekliyor. Jonas, “Hibritten öğrendiklerine yarış DNA’sını da ekleyerek Ferrari'nin yatırımcıların bir içten yanmalı motordan alışık oldukları kadar yüksek talep görecek bir EV sunabileceğine inanıyoruz” diyor.

Güçlü kazanç görünürlüğü

Morgan Stanley, otomobil endüstrisine ilişkin nispeten aşağı yönlü görüşünü göz önünde bulundurarak, Ferrari'nin ‘oldukça öngörülebilir bir iş modeline’ ve ayrıca 'güçlü kazanç görünürlüğü'ne sahip olduğunu söylüyor.

Banka, Ferrari için, “Aynı zamanda, herhangi bir şirketin en yüksek fiyatlandırma gücüne ve ‘neredeyse eşsiz bir marka ve pazar avantajına’ sahip bulunuyor” diye yorum yapıyor.

En dayanıklı ve öngörülebilir otomobil şirketi

Jonas, “Bizim görüşümüze göre, bugün bir Ferrari satın almak, ‘motorun sesi' veya ‘performans' ile ilgili değil. Ferrari satın almanın altında yatan motivasyonun, bunlardan ziyade, müşterileri bir otomobilin sahip olabileceği unsurları istemeye iten faktörlerin tamamı olduğunu düşünüyoruz. Ferrari'nin sahip olduğu şeyleri ise şöyle sıralayabiliriz: Benzersiz olmak, çekicilik, lüks, performans ve mükemmel İtalyan tasarımı ve mühendisliği.”

Ferrari'nin markası ve eşsizliği, araçlarına benzeri görülmemiş bir talep getiriyor ve lüks otomobil üreticisi, sıkı tedarik kontrolü ile bundan yararlanıyor. Jonas, “Bu, Ferrari'yi, durgunluk öngörümüz içinde en dayanıklı ve öngörülebilir otomobil şirketi yapıyor” diyor.

Ferrari, kripto sponsoruyla yollarını ayırdı

 

Tesla'nın işten çıkarmalarında, 'sendikalaşma' iddiası

 

Musk, Tesla hisseleriyle hayır kurumlarını ihya etti

 

George Soros Tesla hissesi alıyor

 

Küçük yatırımcının Tesla ve yapay zekâ aşkı

 

Morgan Stanley: ABD hisse senetleri için ters rüzgarlar artacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)