E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTakasbank’ta komisyon değişikliği---

Takasbank’ta komisyon değişikliği

Takasbank’ta komisyon değişikliği
30 Aralık 2020 - 08:27 borsagundem.com

Takasbank Para Piyasası Ücret ve Komisyon Tarifesi ile Takasbank Para Piyasası Prosedüründe değişiklik yapıldı

Takasbank Para Piyasası Ücret ve Komisyon Tarifesi ile Takasbank Para Piyasası Prosedüründe değişiklik yapıldı.

Takasbank'tan yapılan açıklamaya göre, 24 Aralık 2020 tarihli Takasbank Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar gereği Takasbank Para Piyasası'nda (TPP) brüt nema tutarı üzerinden % 3 oranında uygulanmakta olan "TPP Nakit TL İşlem Teminatları Nemalandırma Komisyonu" ile "TPP Nakit TL Garanti Fonu Nemalandırma Komisyonu" Takasbank tarafından hizmet verilen diğer piyasalar ile uyum çerçevesinde % 5 olarak revize edilecek.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"TPP işlemleri ve Takasbank Nakdi Kredi kullanımı için, fiziki ve elektronik olarak düzenlenen teminat mektuplarından, teminat mektubu tutarı üzerinden yıllık % 0.01 (onbinde bir) oranında "Teminat Mektubu Saklama Ücreti" alınacaktır. Bunun yanı sıra, TPP üyesi olan kuruluşlardan "Üyelik Aidatı" alınmaya başlanacak olup, alınacak tutar aylık sabit 1.000 TL+BSMV olacaktır. "Teminat Mektubu Saklama Ücreti" ve "Üyelik Aidatı" aylık olarak tahakkuk ettirilecek olup ilgili üye hesabından tahsil edilecektir. İlgili aidat ve komisyona ilişkin detaylar Takasbank internet sitesinde yer alan ücret ve komisyon tarifesinde yer alacaktır.

Ayrıca, Takasbank tarafından merkezi karşı taraf hizmeti sunulan piyasalar ile uyum sağlamak üzere teminata konu varlıkların gruplamasında ve değerleme katsayılarında değişikliğe gidilmiştir.

Bununla beraber, yükümlülüklerin gecikmeli olarak yerine getirilmesi halinde 2021 yılında uygulanacak azami temerrüt faizi tutarı 11.500 TL+ BSMV olacaktır. Tam iş günlerinde saat 16.30, yarım iş günlerinde saat 12.30 sonrası kapatılan borçlar için üst sınır uygulanmayacaktır.

Prosedürde yapılan değişikliklere ilişkin karşılaştırma tablosu ekte olup, ilgili değişiklikler 04 Ocak 2021 tarihinde uygulamaya alınacaktır. Aynı tarih itibarıyla değişiklikleri içeren Takasbank Para Piyasası Prosedürü ile Ücret ve Komisyon Tarifesine Takasbank internet sitesinden www.takasbank.com.tr) ulaşılabilecektir."

Dolar ve euro güne nasıl başladı?

İşten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı

Yapılandırma başvurusu ve ilk taksit ödemeye ek süre

3 milyon doz aşı Türkiye'ye geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş30 Aralık 2020 09:45

    yahu bir günde milletin lehine bir karar alın işiniz gücünüz milleti nasıl soyarım kararları çıkarmak haram olsun

  • Parlatma formasyonu30 Aralık 2020 09:02

    Insanları borsa yatırımından soğutmak için yapilan güzel işler insanlar hisse almaktan cayıp faize yönelecek bravo