E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro güne nasıl başladı?---

Dolar ve euro güne nasıl başladı?

Dolar ve euro güne nasıl başladı?
30 Aralık 2020 - 08:22 borsagundem.com

Piyasalar 2020 yılını kapatmaya hazırlanırken Türk Lirası'nda değerlenme sürdürüyor. Dün euro/TL 9 liranın altını test ederken dolar/TL, 9,33'ü görmüştü. Bu sabah ise euro/TL yatay seyirde dolar/TL ise 7,37 düzeyinde seyrediyor.

Yurt içi piyasalarda takip edilecek çok önemli bir verinin olmadığı yeni günde, hızlı düşüşlerin yaşandığı döviz kurlarındaki hareketler izlenecek. Dün 7,33'e kadar çekilen dolar/TL günü 7,40'ın hemen altında kapatmış, 9 liranın altını test eden euro/TL'de ise kapanış 9,05'ten gerçekleşmişti. Bu sabah saatlerinde ise dolar/TL 7,37-7,38 aralığında euro/TL ise dünkü kapanış seviyelerinde değerleniyor.

08.20 itibarıyla dolar/TL 7,3711, euro/TL 9,0617 seviyesinden işlem gördü.
Yurt içi ve yurt dışında çok önemli bir verinin olmadığı yeni günde Avrupa Birliğinin (AB) İngiltere ve Çin ile imzalayacağı anlaşmalar takip edilecek.
ÖNE ÇIKANLAR 
Sağlık Bakanlığı tarafından Çin’den sipariş edilen inaktif Kovid-19 aşısının 3 milyon dozluk ilk partisi Ankara’ya ulaştı.
Colorado Valisi Jared Polis, koronavirüsün ilk kez İngiltere’de ortaya çıkan yeni türünün Salı günü Colorado eyaletinde tespit edildiğini açıkladı. Böylece ABD’de virüsün bulaşıcılığı yüksek yeni türünün görüldüğü ilk yer Colorado oldu.
ABD'de Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato'dan da onay alma gereken 600 dolarlık koronavirüs yardım çeklerinin 2 bin dolara yükseltilmesi teklifi için Senato'da hızlandırılmış prosedür izlenmesini engelledi.
Çin Ulusal İstatistik Bürosu 2019 yılı GSYH büyüme oranını aşağı yönlü revize etti. Daha önce Çin ekonomisinin 2019 yılında yüzde 6,1 büyüdüğünü duyuran Büro, bu oranı yüzde 6,0 olarak düzeltti.
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Kongre'den geçen ve Başkan Trump'ın onayladığı son korona virüs yardım paketinde öngörülen 600 dolarlık yardım çeklerinin bu geceden itibaren Amerikalılara ulaştırılmaya başlanacağını duyurdu.

GÜNDEM

Avrupa Birliği ve Çin liderleri 2013 yılından bu yana devam eden müzakerelerden sonra yatırım anlaşmasına varıldığını duyurmak için bugün video konferans aracılığı ile bir araya gelecekler. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile video konferans aracılığı ile görüşecekler (15.00).
İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) arasında Brexit sonrası ticaret anlaşması imzalanacak.
Britanya'da Avam Kamarası, Johnson hükümetinin Avrupa Birliği(AB) ile üzerinde anlaştığı Brexit sonrası ticaret anlaşmasını görüşmek için toplanacak.
ABD'de MBA mortgage verileri (15.00), öncü mal ticaret dengesi (16.30), Chicago PMI (17.45), bekleyen konut satışları (18.00) ve DOE petrol stokları (18.30) izlenecek.
Yurt içinde tek veri TÜİK'in açıklayacağı motorlu kara taşıtları istatistikleri olacak (10.00).

Dolar düşüyor altın yükseliyor

Petrol fiyatlarını stokların düşmesi yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)